Zaposlenim na pošti dodaten dvig plač in 2000 evrov regresa

Zaposlenim se bodo s 1. marcem že drugič letos zvišale osnovne plače, regres v višini 2000 evrov bodo izplačali najpozneje do 1. maja.
Fotografija: Vodstvo bo skupaj s socialnimi partnerji zagotavljalo največji možen finančni učinek za zaposlene, ki bo pripomogel k višjemu zadovoljstvu pri delu in pripadnosti podjetju, so sporočili iz Pošte Slovenije. FOTO: Dejan Javornik/Slovenske novice
Odpri galerijo
Vodstvo bo skupaj s socialnimi partnerji zagotavljalo največji možen finančni učinek za zaposlene, ki bo pripomogel k višjemu zadovoljstvu pri delu in pripadnosti podjetju, so sporočili iz Pošte Slovenije. FOTO: Dejan Javornik/Slovenske novice

Zaposlenim na Pošti Slovenije in njihovem invalidskem podjetju se bodo s 1. marcem že drugič letos zvišale osnovne plače. Najvišji doslej bo tudi regres za letni dopust, ki bo znašal 2000 evrov in ga bodo izplačali najpozneje do 1. maja, so danes sporočili iz Pošte Slovenije.

image_alt
Poštni delavci na protestnem shodu opozarjajo na odpuščanja

Zaposleni so na novembrskem protestnem shodu poleg zakonske ureditve financiranja univerzalnih poštnih storitev zahtevali tudi pošteno plačilo za opravljeno delo in dostojno življenje ter enakopravno obravnavo vseh zaposlenih in vseh socialnih partnerjev.

Kot so danes sporočili iz omenjenega državnega podjetja, se je poslovodstvo s socialnimi partnerji v sklopu socialnega dialoga dogovorilo za višje izplačilo osnovnih plač in višje izplačilo regresa za letni dopust.

Pri tem so poudarili, da so že v začetku leta izvedli izredno uskladitev osnovnih plač za leto 2024 v skladu s kolektivno pogodbo. Vsem zaposlenim so se s 1. januarjem plače povišale za tri odstotke. Že 1. marca jih čaka dodaten triodstotni dvig, obljubljen jim je tudi višji regres. Gre za najvišje izplačilo regresa v pošti doslej, ki bo tudi med najvišjimi v državi.

Iz vodstva družbe so še sporočili, da bodo skupaj s socialnimi partnerji tudi vnaprej zagotavljali največji možen finančni učinek za zaposlene, ki bo pripomogel k višjemu zadovoljstvu pri delu in pripadnosti podjetju.

Komentarji: