Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Novice

Zelena luč za združitev NKBM in SKB

Evropska centralna banka in Banka Slovenije sta izdali dovoljenji.
Skupna banka se bo preimenovala v OTP. FOTO: Laszlo Balogh/Reuters
Skupna banka se bo preimenovala v OTP. FOTO: Laszlo Balogh/Reuters
27. 6. 2024 | 14:55
27. 6. 2024 | 16:13
1:35

Evropska centralna banka in Banka Slovenije sta izdali dovoljenji za združitev Nove KBM in SKB banke v eno pravno entiteto, so sporočili iz mariborske banke. Pravna združitev bank je tako predvidena za 22. avgust 2024, naslednji dan pa se bo združena banka preimenovala v OTP banko.

image_alt
Združitev NKBM in SKB konec avgusta

Proces združevanja omenjenih dveh bank, ki sta v lasti madžarske OTP, teče od lanskega februarja. »Cilj njunega povezovanja je oblikovanje vodilne finančne institucije v državi, ki bo tako na področju poslovanja s prebivalstvom kot z gospodarskimi družbami zagotavljala visokokakovostne bančne storitve in produkte s še večjo dodano vrednostjo,« navajajo v NKBM.

Kot smo poročali, združitev prinaša pomembne spremembe predvsem za stranke SKB banke, ki bodo predvidoma 1. septembra letos dobile nove osebne bančne račune. Obe banki sta že pričeli obveščati stranke, v prihajajočem obdobju pa načrtujejo še številna dodatna obvestila in napotke, vse z namenom, da bo prehod v združeno banko za stranke čim bolj preprost in nemoteč.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine