Popolno zmagoslavje za Krono

V Los Angelesu so podelili televizijske nagrade emmy. Drama o britanski kraljevi družini jih je dobila enajst.
Fotografija: Olivia Colman je za vlogo kraljice Elizabete II. dobila emmyja za glavno žensko vlogo. FOTO: Peter Nicholls/Reuters
Odpri galerijo
Olivia Colman je za vlogo kraljice Elizabete II. dobila emmyja za glavno žensko vlogo. FOTO: Peter Nicholls/Reuters

Sinoči so v Los Angelesu podelili 73. televizijske nagrade emmy. Podelitev je potekala v živo na napol odprtem prizorišču L. A. Live's Event Deck. Vodil jo je temnopolti igralec in komik Cedric the Entertainer, ki je drugi temnopolti samostojni voditelj podelitve v zgodovini emmyjev. Kar dve glavni nagradi, in sicer za najboljšo televizijsko dramsko serijo (Krona) in za mini-serijo (The Queen's Gambit) je pobral Netflix. Med komičnimi serijami je slavil Ted Lasso.

Netflix je z dramo o britanski kraljevi družini prvič doslej osvojil emmyja za dramsko serijo. Krona, ki je osvojila tudi številne druge emmyje, je ugnala konkurenco serij The Boys, Bridgerton, Deklina zgodba, Lovecraft Country, The Mandalorian, Pose in This Is Us.

Krona je potem pobrala še emmyja za glavno dramsko moško vlogo, kjer je vlogo favorita v vlogi princa Charlesa upravičil Josh O'Connor, Olivia Colman pa je za vlogo kraljice Elizabete II. v isti seriji dobila emmyja za glavno žensko vlogo. Popolno zmagoslavje za Krono sta potem kronala še emmyja za stransko žensko vlogo, ki ga je osvojila Gillian Anderson za prikaz Margaret Thatcher in za stransko moško vlogo (Tobias Menzies) ter emmyja za scenarij in režijo.

Emmyja za stransko žensko vlogo je osvojila<strong> </strong>Gillian Anderson za prikaz Margaret Thatcher. FOTO: Peter Nicholls/Reuters
Emmyja za stransko žensko vlogo je osvojila Gillian Anderson za prikaz Margaret Thatcher. FOTO: Peter Nicholls/Reuters


Krona je na koncu osvojila kar enajst emmyjev, prav toliko pa tudi The Queen's Gambit. Ta globalni šahovski hit je v kategoriji miniserij premagal I May Destroy You, Mare of Easttown, The Underground Railroad in WandaVision.

Po pričakovanju je emmyja za najboljšo komično serijo osvojil Ted Lasso (Apple TV+), ki je ugnal serije Black-ish, Cobra Kai, Emily v Parizu, Stevardesa, Hacks, PEN15 in The Kominsky Method.

Emmyja je dobil tudi glavni igralec serije Ted Lasso Jason Sudeikis, emmyja za glavno komično žensko vlogo pa Jean Smart (Hacks).

Emmyja za televizijski film je dobil Dolly Parton's Christmas on the Square. Emmyja za glavno moško vlogo v miniseriji ali filmu je dobil Ewan McGregor (Halston), za glavno žensko vlogo pa Kate Winslet (Mare of Easttown)

Kate Winslet je dobila nagrado za glavno žensko vlogo v filmu <em>Mare of Easttown</em>. FOTO: Mario Anzuoni/Reuters
Kate Winslet je dobila nagrado za glavno žensko vlogo v filmu Mare of Easttown. FOTO: Mario Anzuoni/Reuters


V kategoriji varietejskih ali pogovornih oddaj je John Oliver (HBO) ugnal konkurenco Conana (TBS), The Late Show with Stephen Colbert (CBS), The Daily Show with Trevor Noah (Comedy Central) in Jimmy Kimmel Live (ABC).

Lani je podelitev zaradi pandemije koronavirusa potekala večinoma virtualno.

Preberite še:

Komentarji: