TV namig: Smučarski poleti, Planica 2019

Po včerajšnjih kvalifikacijah, ko se je na tekmo uvrstilo kar devet Slovencev, gre danes zares. Prva tekma v poletih na planiški velikanki ...
Fotografija: Timi Zajc, Planica, 21. 3. 2019. Foto Marko Feist
Odpri galerijo
Timi Zajc, Planica, 21. 3. 2019. Foto Marko Feist

Petek, 22. marca

 

Smučarski poleti, Planica 2019: TVS 2 ob 14.00


Slovenija, 2019. Režija: Dejan Čretnik. Komentator: Andrej Stare. Prenos.
Po včerajšnjih kvalifikacijah je na vrsti prva od treh tekem na planiški letalnici. S slovenskim športnim praznikom pod Poncami pa se tudi zaključuje sezona svetovnega pokala, v kateri so slovenski skakalci skakali toplo-hladno. Najbolj je letos nase opozoril mladi Timi Zajc, ki bo prihodnji mesec dopolnil 19 let. A poleti Slovencem ležijo, tako da poleg posamičnih uspehov lahko upamo tudi na dobro uvrstitev na sobotni ekipni tekmi. 

Po prenovi letalnice bratov Gorišek je spet mogoče skočiti svetovni rekord. Tega je pred dvema letoma v Vikersundu s 253,5 metra skočil Avstrijec Stefan Kraft. Ob skakalnem prizorišču bo postavljenih dvajset kamer za produkcijo mednarodnega TV-signala in štiri dodatne za slovenske gledalce.

Na tekmo so se uvrstili: Timi Zajc (239 metrov in 3. mesto), Domen Prevc (228 m in 5. mesto), Anže Semenič (21. mesto), Peter Prevc (22.), Bor Pavlovčič (29.), Tilen Bartol (30.), Žiga Jelar (33.), Jurij Tepeš (35.) in Jaka Hvala (38.). Prekratki so bili: Jernej Damjan (43.), Robert Kranjec (47.) in Anže Lanišek (55.). Za Kranjca je bil to tudi sklep skakalne kariere, od gledalcev pa se bo uradno poslovil v soboto po koncu prve serije ekipne tekme.

Robert Kranjec, Planica, 21. 3. 2019. Foto Marko Feist
Robert Kranjec, Planica, 21. 3. 2019. Foto Marko Feist


Voditelj osrednjega studia na prizorišču bo Anže Bašelj, studio pa bo postavljen na novi lokaciji, s pogledom proti letalnici. Leteča reporterja bosta Polona Bertoncelj v mešani coni in Miha Mišič ob trenerskem stolpu.

Po koncu tekem bodo na odru ob prizorišču nastopili Nipke, Elvis Jackson, Rok 'n' Band in Ansambel Saša Avsenika.

Komentarji: