TV namiga: Varna hiša in Begunec

Nocoj je na sporedu pristna drama o ranjenih najstnikih in tistih, ki jim skušajo pomagati, njen dodatni plus pa je odlična igra Brie Larson. Lahko pa izberete žanrsko klasiko s Harrisonom Fordom v eni svojih najbolj učinkovitih vlog.
Fotografija: Short Term 12 - Varna hiša Foto Pro plus
Odpri galerijo
Short Term 12 - Varna hiša Foto Pro plus

Ponedeljek, 12. avgusta

 

Varna hiša: Kino ob 20.00

Vikendova ocena: 5 (od 5)

Short Term 12. ZDA, 2013. Režija: Destin Daniel Cretton. Igrajo: Brie Larson, Frantz Turner, John Gallagher Jr., Stephanie Beatriz, Rami Malek. Drama. 105 min.


Zgodbo spremljamo skozi oči mlade svetovalke Grace, ki z mešanico nepopustljivosti, strasti in sočutja skrbi za manjšo skupino najstnikov. Vsi ti otroci imajo svoje zgodbe in Grace se skupaj s kolegi poskuša približati poškodovanim mladim dušam in jim stati ob strani v njihovi kritični fazi odraščanja. Ko v dom pride Jayden, ki je v kartotekah socialnih delavcev označena za posebej problematično najstnico, Grace v njej prepozna deklico z resnimi težavami, zato ji nameni posebno pozornost.

Drama z obilo empatije, ki dobro prikaže, kako svet doživljajo zanemarjeni in zlorabljeni najstniki, in kako se z njihovimi težavami spopadajo tisti, ki skrbijo zanje. K pristnosti veliko pripomore tudi odlična igra, v svoji vlogi posebej blesti takrat 24-letna Brie Larson.

 

Begunec: Kanal A ob 20.00

Vikendova ocena: 5 (od 5)

The Fugitive - Begunec Foto Pro plus
The Fugitive - Begunec Foto Pro plus


The Fugitive. ZDA, 1993. Režija: Andrew Davis. Igrajo: Harrison Ford, Tommy Lee Jones, Sela Ward, Julianne Moore. Akc. triler. 145 min.

Neke noči, ko je dr. Richard Kimble (Ford) v bolnišnici, nekdo vlomi v njegovo hišo in umori njegovo ženo. A stvar postane še hujša, Richarda obtožijo za njen umor in ga tudi obsodijo. Ko se na poti v zapor pokaže priložnost za beg, usodo vzame v svoje roke. A po njegovi sledi gre šerif Gerard (Jones).

Čeprav je Begunec nastal pred več kot dvajsetimi leti, ni izgubil svoje svežine, saj režiser Davis ni stavil le na pregone in posebne učinke, ampak tudi na izpiljen scenarij. Ta nam ponudi dva močna protagonista, Kimbla in Gerarda, vsakega na svojem lovu, ki pa se počasi začne prepletati ...

Komentarji: