Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Film & TV

TV namigi: Nočni receptor in četrtfinali na SP v nogometu

Če ste v prvo zamudili, priporočamo Nočnega receptorja, na SP v nogometu pa se bosta pomerila verjetno najzanimivejša četrtfinalna para: Urugvaj s Francijo in Brazilija z Belgijo.
Nočni receptor Foto Tvs
Nočni receptor Foto Tvs
M. K., Vikend
6. 7. 2018 | 00:00
3:30

Za petek, 5. julija


Nočni receptor: TVS 1 ob 20.55


The Night Manager. VB/ZDA, 2016. 1/6. Režija: Susanne Bier. Igrajo: Tom Hiddleston, Hugh Laurie, Elizabeth Debicki, Olivia Colman, Tom Hollander. TV-serija. 60 minut.
Leta 1993 objavljeni roman Johna le Carréja je scenarist David Farr posodobil in zgodbo prenesel v sodobni čas.
Gledalec pade v dogajanje leta 2011 v Egiptu. V času nemirov na ulicah nočni receptor uglednega hotela v Kairu, nekdanji vojak Jonathan Pine (Tom Hiddleston), pride do dokazov o tem, da je bogataš in »človekoljub« Richard Roper (Hugh Laurie) v resnici preprodajalec orožja. Agentka britanske tajne službe (Olivia Colman) Jonathana prepriča, da se infiltrira v Roperjev krog ...
Produkcijska izpiljenost, hitropotezni scenarij in vrhunska igralska zasedba so elementi, ki serijo povzdignejo med visokokategorne.


Nogomet - SP 2018:


Urugvaj : Francija: TVS 2 ob 15.30 (tekma ob 16.00)
Četrtfinale. Prenos iz Nižnega Novgoroda

Kylian Mbappe, Francija. Foto Pilar Olivares/Reuters
Kylian Mbappe, Francija. Foto Pilar Olivares/Reuters


Urugvajci so po štirih zmagah in samo enem dobljenem zadetku zagotovo prijetno presenečenje. Francozi so se že pred prvenstvom uvrščali v krog kandidatov za naslov in so se med osem najboljših prebili s tremi zmagami in edinim izidom 0 : 0 proti Danski. Tudi tokrat so favoriti, toda razpoloženi Mbappe bo premalo proti dvojici Sanchez-Cavani. Doslej Francija še nikdar ni premagala Urugvaja na svetovnih prvenstvih. Reporter bo Ivo Milovanović.

Brazilija : Belgija: TVS 2 ob 19.30 (tekma ob 20.00)
Četrtfinale. Prenos iz Kazana.

Romelu Lukaku, Belgija. Foto Marcos Brindicci/Reuters
Romelu Lukaku, Belgija. Foto Marcos Brindicci/Reuters


Derbi četrtfinala bo obračun petkratnih svetovnih prvakov z rdečimi vragi, ki lovijo svojo prvo zvezdico. Brazilci so v osmini finala dokaj zlahka preskočili Mehiko, Belgijci pa so Japonce strli šele v izdihljajih tekme. Ker v polfinale lahko napreduje le ena ekipa, pričakujemo nepredvidljivo srečanje. Morda bo odločila individualna kakovost katerega od zvezdnikov, ki jih v obeh taborih ne manjka.


Kolesarska dirka po Franciji


Primož Roglič. Foto Jeff Pachoud/Afp
Primož Roglič. Foto Jeff Pachoud/Afp


Oddaja pred začetkom dirke: TVS 2 ob 18.15
Slovenija bo imela na kolesarski Dirki po Franciji dva predstavnika. Poleg sijajnega Primoža Rogliča (Lotto Jumbo) bo nastopil tudi Kristijan Koren, ki je bil potrjen za Tour v ekipi Bahrain Merida in bo pomočnik zmagovalca iz leta 2014, Vincenza Nibalija.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine