TV namigi: Okužba, Tednik in Dokazano nedolžen

Soderberghov film, ki pokaže, da v pandemiji najprej umre solidarnost med ljudmi. V Tedniku o Rogu, italijanski politični propagandi in skupini Orlek. Na Fox prihaja nova sodna serija.
Fotografija: Okužba. Foto Blitz
Odpri galerijo
Okužba. Foto Blitz

Ponedeljek, 8. aprila

 

Okužba: Kino ob 20.00

Vikendova ocena: 4 (od 5)

Contagion. ZDA, 2011. Režija: Steven Soderbergh. Igrajo: Laurence Fishburne, Matt Damon, Marion Cotillard, Jude Law. Drama. 105 minut.

Beth Emhoff (Gwyneth Paltrow) se vrne iz Hongkonga. Slabo počutje najprej pripiše časovni razliki, a ko se vrne k možu Mitchu (Matt Damon), zboli še njun sin. Naenkrat začnejo umirati ljudje po vsem svetu. Dr. Ellis Cheever (Laurence Fishburne) skuša identificirati virus, ki postaja čedalje bolj razširjen. Mešanica drame in trilerja se dotakne sodobnega strahu pred pandemijami.

Soderbergh odlično prikaže, kako se iz kazina v Macau virus nove gripe bliskovito razširi po svetu, milijoni umrejo, države se sesujejo, prvi žrtvi pa sta solidarnost in zaupanje med ljudmi. Film, po katerem si boste velikokrat umili roke.

Kate Winslet v filmu pravi, da se ljudje v povprečju dotaknemo svojega obraza med 2000- in 3000-krat na dan. Ocena je sicer pretirana, a strokovnjaki ocenjujejo, da se ga res dotaknemo več stokrat. Prav tak je bil prenos virusa svinjske gripe, zaradi katerega je med aprilom 2009 in avgustom 2010 umrlo več kot 250.000 ljudi.
 


Tednik: TVS 1 ob 20.00


Orlek. Foto Arhiv Zasedbe
Orlek. Foto Arhiv Zasedbe


Slovenija, 2019. Vodi: Jelena Aščić. Aktualno-informativna oddaja.

Aktivisti iz Tovarne Rog morajo Mestni občini Ljubljana plačati več 10 tisoč evrov sodnih stroškov, ker leta 2016 niso dovolili rušenja poslopij in deložacije.Kaj bo z Rogom v prihodnje? 

Italijanski film Red Land - Rosso Istria še vedno sproža številne polemike. Zamejski Slovenci so ogorčeni nad tovrstno politično propagando. 

Pa tudi o 30-letnici ustvarjanja zagorske skupine Orlek, ki je knapovski duh in humor ponesla vsej Sloveniji.

Dokazano nedolžen: Fox ob 22.00 (Premiera)


Dokazano nedolžen. Foto Fox
Dokazano nedolžen. Foto Fox


Proven Innocent. ZDA, 2019. 1. sezona. 1/13. Igrajo: Rachelle Lefevre, Riley Smith, Clare O'Connor, Caitlin Mehner. Nanizanka.

Serija spremlja pisarno neuveljavljenih odvetniko, ki jo vodi Madeline Scott, odločna in neizprosna odvetnica, ki hlepi po pravici. Če kdo, potem Madeline razume moč osvoboditve nedolžnega človeka. Ko je bila stara 18 let, so namreč njo in njenega brata Levija po krivem obsodili v senzacionalnem sojenju za umor.

Komentarji: