TV namigi: Program in Eksotični hotel Marigold 2

Na TVS si lahko ogledate biografsko športno dramo, ki se osredotoča na dopinško afero Lancea Armstronga, na Planet TV pa premiero drugega dela komedije Eksotični hotel Marigold. 
Fotografija: Program_2015 Foto Press
Odpri galerijo
Program_2015 Foto Press

Sobota, 21. julija


Program: TV SLO 1 ob 20.05

Vikendova ocena: 3

The Program. VB/Francija, 2015. Režija: Stephen Frears. Igrajo: Ben Foster, Chris O'Dowd, Guillaume Canet, Dustin Hoffman. Biografska športna drama. 99 minut.
Novinar Sunday Timesa David Walsh je bil sprva očaran nad karizmo in talentom kolesarskega zvezdnika Lancea Armstronga, a je kmalu začel dvomiti o »čistosti« enega najboljših športnikov na svetu. V boju z Armstrongom je na kocko postavil lastno kariero, a je sčasoma le razkrinkal eno največjih športnih prevar našega časa.
Stephen Frears se je v hipu odločil, da bo posnel film o Armstrongu, in to se filmu tudi pozna. Posnet je v dokumentarističnem slogu, a takoj je jasno, da Frearsa ne zanima kolesarstvo, ampak zgolj dopinška afera.
 

Eksotični hotel Marigold 2

Vikendova ocena: 3


The Second Best Exotic Marigold Hotel. VB/ZDA, 2015. Režija: John Madden. Igrajo: Judi Dench, Richard Gere, Dev Patel, Bill Nighy, David Strathairn, Maggie Smith. Drama/komedija. 122 minut.
Zdaj ko je najboljši eksotični hotel Marigold do zadnjega zaseden s stalnimi prebivalci, soupravitelja Muriel Donnelly in Sonny Kapoor sanjata o razširitvi. Načrti so že v pripravi, delovni sili se pridružijo še drugi.
 

Megagradnje: Louvre Abu Dabi: National Geographic ob 21.00


Megastructures: Louvre Abu Dhabi. VB, 2018. Dok. odd.
Ob obali Arabskega zaliva je Louvre Abu Dabi, delo arhitekta Jeana Nouvela. Muzej v arabskem slogu je zgrajen v povezavi s pariškim Louvrom, v njem je več kot 400 umetnin. Senco zgradbam z galerijami daje 7000-tonska jeklena kupola, ki je inženirski podvig ...
 
 

Komentarji: