TV namigi: Slovenija ima talent, Maščevalci: Brezmejna vojna in Andrej Razdrih

V finalu oddaje Slovenija ima talent se bo za 50.000 evrov pomerilo deset finalistov. Priporočamo še megalomanski Marvelov spektakel z največ superjunaki doslej in pogovor z možem, ki je v Ljubljano pripeljal maraton.
Fotografija: Slovenija ima talent. Foto Primoz Lukezic
Odpri galerijo
Slovenija ima talent. Foto Primoz Lukezic

Nedelja, 23. decembra

 

Slovenija ima talent – veliki finale: Pop TV ob 20.00


Slovenija, 2018. Voditelja: Sašo Stare in Domen Valič. Razvedrilna oddaja v živo.
V boj za glavno nagrado 50.000 evrov se podaja deset finalistov. V svoji najboljši izvedbi se bodo pokazali pevci Tomica Banfić, inoT, Tilen Lotrič in Jaša Šaban, pevke Tjaša Fajdiga, Liana Piltz, Lara Kramberger in Veronika Steiner, twirling plesalec Tim Udovič in plesalka na drogu Tjaša Dobravec. 

Na finalnem odru bo tokrat kar 80 nastopajočih: dva voditelja s svojo točko, štirje žiranti, deset finalistov s plesalci in spremljevalnimi skupinami ter zasedba S.I.T., ki jo sestavljajo uspešni nekdanji udeleženci šova Isaac Palma, BQL, Lina Kuduzović, Luka Basi, Nika Zorjan in Luka Sešek. Slednji bodo zapeli pesem Vroče v božični preobleki, prvič pa bo na talentih zapela tudi žirantka Marjetka Vovk v osemčlanski zasedbi Maraaya & Jazzilaz.

V preteklih šestih sezonah so slavile štiri pevke, en plesalec in en godalni duet.
 

Maščevalci: Brezmejna vojna: HBP ob 20.00 (Premiera)

Vikendova ocena: 4 (od 5)


Avengers: Infinity War. ZDA, 2018. Režija: Joe Russo in Anthony Russo. Igrajo: Robert Downey Jr., Chris Evans, Josh Brolin, Scarlett Johansson. Akcijski ZF-spektakel. 155 minut.
Po desetletju in skoraj dvajsetih filmih je prišel najbolj epski superherojski film doslej, Brezmejna vojna, ki spremlja soočenje skoraj vseh junakov Marvelovih filmov z ultimativnim zlobcem Thanosom, orjaškim vesoljcem, ki želi pobiti pol inteligentnega prebivalstva vesolja. Fokus zgodbe je na njem, saj je dobrih fantov in deklet preprosto preveč. Vseeno je zabavno spremljati nepričakovana srečanja in reakcije, ko dogajanje skače med pisano privlačnimi lokacijami.

Tempo je neizprosen vseh 155 minut, pri čemer akcijo dopolnjuje humor, uravnotežen s tragedijo. Že dlje je bilo jasno, da te zgodbe (ki jo bodo sklenili Maščevalci 4 čez eno leto) ne bodo preživeli vsi superjunaki (nenazadnje veliko igralcem potečejo pogodbe), vendar je razplet vseeno presenetljiv. 

Brezmejna vojna je najbrž vrhunec trenutno prenapihnjenega stripovskega žanra in težko si je predstavljati, da bi bilo mogoče kaj bistveno bolj megalomanskega. Vendar pa si ga bomo zapomnili po razpletu zgodbe čez eno leto. Takrat bo šele jasno, ali ga bomo primerjali z Igro prestolov, Skrivnostnim otokom ali Dinastijo.
 

Intervju: Andrej Razdrih: TVS 1 ob 20.50


Andrej Razdrih. Foto Leon Vidic
Andrej Razdrih. Foto Leon Vidic


Slovenija, 2018. Voditeljica Lidija Hren.Pogovorna. oddaja.
Andrej Razdrih je odvetnik že celo poklicno življenje. Obenem je eden najuspešnejših in najbolj produktivnih mediatorjev pri nas; za mediacijo se je navdušil takoj, ko je na prelomu tisočletja ideja zaživela tudi v Sloveniji. Veliko manj so v širši javnosti znane njegove druge aktivnosti, ki se nanšajo predvsem na številne projekte v okviru Odvetniške zbornice, v kateri je tudi član upravnega odbora. Med bolj znanimi je pro bono dan odvetniške pomoči; prav pred dnevi je zbornica izpeljala osmi tovrstni dan brezplačne odvetniške pomoči tistim, ki si dobrega odvetnika težko privoščijo.

Med Razdrihove bolj znane ideje pa spada Ljubljanski maraton, množična prireditev, ki jo danes pozna vsa Slovenija, v pogovoru razloži zanimivo zgodbo kako se je sploh rodila ideja Ljubljanskega maratona in kako mu jo je uspelo udejaniti. V pogovoru Razdrih odkrito spregovori tudi o odvetniški etiki, ki jo tudi predava, o prroblemih pravne države, mestoma pa je tudi zelo oseben, ko spregovori o tem, kdaj je kot odvetnik doživljal največje osebne stiske.

Komentarji: