TV namigi: Yves Saint Laurent, Kdo bi vedel, Post in Maratonci

V biografski drami o modni ikoni govori njegov ljubimec, vrača se oddaja Kdo bi vedel, v Televizijskem klubu bo tema post, za ponočnjake pa še jugoklasika Maratonci tečejo častni krog.
Fotografija: Yves Saint Laurent. Foto Tvs
Odpri galerijo
Yves Saint Laurent. Foto Tvs

Sobota, 29. septembra


Yves Saint Laurent: TVS 2 ob 20.05

Vikendova ocena: 4 (od 5)

Francija/Belgija, 2014. Režija: Jalil Lespert. Igrajo: Pierre Niney, Guillaume Gallienne, Charlotte Le Bon, Laura Smet. Biografska drama. 106 minut. 
Pariz, leta 1957. Mladi Yves Saint Laurent (Pierre Niney) po smrti Chistiana Diorja nepričakovano prevzame vodenje znamenite modne hiše. Vse oči so uprte v mladega asistenta, ki modnemu svetu predstavi svojo prvo kolekcijo visoke mode (haute couture). Modna revija doživi izjemen uspeh.

Zgodba je prikazana z gledišča Saint Laurentovega ljubimca in poslovnega partnerja Pierrea Bergéa (Guillaume Gallienne), ki pa o njegovi genijalnosti v svetu mode pove bolj malo. V ospredju je prikaz njegovega divjega značaja in depresij, kar je posledica bipolarne motnje, številnih ljubezenskih avantur ter velikih količin alkohola in kokaina. Zgodba se zato žal konča z njuno razvezo in tako izpusti zadnjih 30 let Saint Laurentovega življenja.

Kdo bi vedel: TVS 1 ob 20.00 (Premiera)


Kdo bi vedel - 1.oddaja jesen 2018. Foto Žiga Culiberg/TVS
Kdo bi vedel - 1.oddaja jesen 2018. Foto Žiga Culiberg/TVS


Slovenija, 2018. Režija: Marjan Kučej. Vodi: Saša Jerković. Razvedrilni kviz.
V prvi oddaji nove sezone se bodo voditelju pridružili stari in novi obrazi v tekmi v poznavanju nenavadnih dejstev. Kapetanka Urška Vučak Markež – nadomestila bo Ano Mario, ki se posveča svojemu prvorojencu – bo do zmage skušala pomagati nekdanji slovenski smučarki, vedno nasmejani Alenki Dovžan, kapetanu Mihi Brajniku pa bo ob boku sedel pevec Vili Resnik.
 

Televizijski klub: Post – da ali ne: TVS 1 ob 21.55


Slovenija, 2018. Vodi: Mojca Blažej Cirej. Pogovorna oddaja.
V oddaji bodo gostje Slavica Perme iz Grosuplja z lastno izkušnjo posta, Marjan Videnšek, ki vodi skupinska postenja, diplomirana medicinska sestra Sonja Bertalanič, ki si je za magistrsko nalogo izbrala to temo, in prim. prof. dr. Marjan Skalicky, med drugim tudi nekdanji predstojnik gastroenterološkega oddelka UKC v Mariboru.
 

Maratonci tečejo častni krog: Kanal A ob 0.15

Vikendova ocena: 5 (od 5)

Maratonci tečejo častni krog. Foto Press
Maratonci tečejo častni krog. Foto Press


Maratonci trče počasni krug. Jugoslavija, 1982. Režija: Slobodan Šijan. Igrajo: Zoran Radmilović, Bata Stojković, Bora Todorović. Komedija. 92 minut.
Družina Topalović v srbskem mestu med vojnama bogati s prodajo krst, ki jih zanje na pokopališču odkoplje Billy Piton, oni pa jih prodajajo kot nove. V družini pa se vname boj za nasledstvo.

Komentarji: