TV namigi: Zoran, moj nečak idiot, Planet Zemlja II, Telefonska govorilnica

Priporočamo italijansko slovensko koprodukcijo o mizantropu, ki mora poskrbeti za najstniškega nečaka.
Fotografija: Zoran, moj nečak idiot Foto TVS
Odpri galerijo
Zoran, moj nečak idiot Foto TVS

Četrtek, 12. julija


Zoran, moj nečak idiot: TVS 2 ob 21.45

Vikendova ocena: 4 (od 5)

Zoran, il mio nipote scemo. Italija/Slovenija, 2013. Režija: Matteo Oleotto. Igrajo: Giuseppe Battiston, Rok Prašnikar, Marjuta Slamič, Riccardo Maranzana, Jan Cvitkovič. Komedija/drama. 106 minut.
Življenje zagrenjenega kuharja Paola (Giuseppe Battiston) zmoti obvestilo, da mora skrbeti za svojega najstniškega nečaka Zorana (Rok Prašnikar), ki ga ne pozna, saj je Zoran odraščal v Sloveniji. Fant kmalu razbije njegovo apatijo, ko se izkaže, da je mojster v pikadu.
Zgodba o mizantropu, ki ga pristen odnos z nedolžnim fantom preobrazi v prijaznejšega človeka in mu pomaga rešiti težave, sodi med scenaristične stalnice, a je izpeljana dovolj spretno in pristno, da zlahka navduši gledalca.

Planet Zemlja II.: TVS 1 ob 20.00


Gore. Planet Earth II. VB, 2016. 2/6. Dokumentarna serija.
Velika gorstva spadajo med najveličastnejše pokrajine na Zemlji, a so hkrati tudi zelo neprizanesljiva do življenja. Le redke živali so sposobne preživeti na skrajni višini. Čeprav so izjemno izmuzljive, oddaja prinaša edinstven vpogled v njihovo skrivno življenje. Opazovali boste srečanje štirih snežnih leopardov, ko bo mati z mladičem ujeta med dva samca, in ples grizlijev, ki se drgnejo ob drevje, da bi se znebili zimskega kožuha.
 

Telefonska govorilnica: Kino ob 20.00

Vikendova ocena: 4 (od 5)

Telefonska govorilnica Foto Pro plus
Telefonska govorilnica Foto Pro plus


Phone Booth. ZDA, 2003. Režija: Joel Schumacher. Igrajo: Colin Farrell, Forest Whitaker, Kiefer Sutherland. Triler. 81 min. 
Stu je mlad povzpetnik, ki živi v pretvarjanju med naivno ljubico in sumničavo ženo. Ko se nekega dne ustavi v telefonski govorilnici, da bi poklical ljubico, zazvoni telefon. Moški na drugi strani mu pove, da ga ima na muhi svoje puške ...
 

Dirka po Franciji: TVS 2 ob 15.00


Kolesarstvo. 6. etapa. Vključitev v prenos.
Tudi 181 km dolga etapa med krajema Brest in  Mûr de Bretagne Guerlédan šteje med razgibane etape.

Komentarji: