V torek, 12. junija, ne zamudite ...

Na TVS prihaja britanska 4-delna kriminalna miniserija Nedolžen, priporočamo še filma Kapitan Phillips in Taka so pravila.
Fotografija: Miniserija Nedolžen. Foto Steffan Hill
Odpri galerijo
Miniserija Nedolžen. Foto Steffan Hill

Nedolžen: TVS 1 ob 20.00 (Premiera)


Innocent. VB, 2018. 1/4. Igrajo: Lee Ingleby, Daniel Ryan, Hermione Norris, Adrian Rawlins, Angel Coulby. TV-serija. 45 minut. 
Potem ko je v zaporu preživel sedem let, se David Collins znajde na svobodi. Obsojen je bil za umor žene Tare, a sodba je zdaj padla, ker so bili forenzični dokazi kompromitirani. Razveljavitev sodbe spravi v obup Tarino sestro Alice, ki je na sodišču pričala proti Davidu in je po smrti sestre in njegovi obsodbi prevzela skrbništvo nad njunima dvema otrokoma. A policija znova odpre preiskavo in na dan začnejo prihajati temne skrivnosti ...Serija, katere osrednje vprašanje je, ali je David res nedolžen, morda ni najbolj izvirna – ne v sami zgodbi ne v slogu izvedbe – a je dovolj strnjena in dobro odigrana, da je vredna ogleda.


Kapitan Phillips: Kino ob 20.00

Vikendova ocena: 5 (od 5)


Captain Phillips. ZDA, 2013. Režija: Paul Greengrass. Igrajo: Tom Hanks, Barkhad Abdi, Barkhad Abdirahman, Faysal Ahmed. Triler. 134 minut. 
April 2009. Kapitan Richard Phillips s tovorno ladjo Maersk Alabama, katere kapitan je, pluje blizu obal Somalije. Ko na radarju opazi, da se jim bližata gliserja, takoj sproži protokol, ki zavaruje ladjo pred pirati. Njihov prvi poskus je tako neuspešen. A v drugem poskusu pirati zasedejo ladjo in ugrabijo kapitana Phillipsa.


Od kompromisa do poslanstva: portret Janeza DrnovškaTVS 1 ob 20.55


Dosje. Slovenija, 2018. 2/2. Režija: Marko Kočevar. Scenarij: Mojca Šetinc Pašek. Dokumentarni portret.
Dr. Janez Drnovšek je bil za slovensko in še prej za jugoslovansko politično prizorišče nenavaden politik. V drugem delu dokumentarnega filma predstavljajo njegovo vrnitev na slovensko politično prizorišče.


Preverjeno: Pop TV ob 22.00


Slovenija, 2018. Vodi: Alenka Arko. Aktualno-informativna oddaja.
Poletna dela na cestah so že stalnica, prav tako zastoji. Kako to poteka v tujini? Nazorno so primerjali vožnjo po predpisih, kjer se ne prehiteva po nepotrebnem, in divjaško vožnjo. Preverili so prihranek časa, porabo goriva in vpliv na zdravje. Bili so v azilu za medvede, ki so jih rešili iz grozljivih razmer. Pogledali bodo tudi, kakšno je življenje dve leti po presaditvi srca.


Taka so pravila: TVS 2 ob 22.30

Vikendova ocena: 4 (od 5)

Taka so pravila. Foto Tvs
Taka so pravila. Foto Tvs


Takva su pravila. Hrvaška, 2014. Režija: Ognjen Sviličić. Igrajo: Emir Hadžihafizbegović, Jasna Žalica, Goran Bogdan, Mira Banjac. Drama. 78 minut. 
Ivo je voznik avtobusa, njegova žena Maja je gospodinja. Imata sina edinca, Tomico. Živijo v Zagrebu, v stanovanju, tipičnem za socialistična mravljišča. Zadovoljni so z mirnim, preprostim in skromnim življenjem. Svet se jim obrne na glavo, ko pride Tomica domov pretepen.

Komentarji: