Zakonca Obama podpisala produkcijsko pogodbo z Netflixom

V svojih vsebinah želita dati glas nadarjenim umetnikom in razširjati večjo empatijo med ljudmi.
Fotografija: »Želiva si negovati in v ospredje postavljati zgodbe nadarjenih, navdihnjenih in kreativnih glasov, ki so sposobni promovirati večjo empatijo in razumevanje med narodi,« je sporočil nekdanji predsednik ZDA. FOTO: Jim Bourg/Reuters
Odpri galerijo
»Želiva si negovati in v ospredje postavljati zgodbe nadarjenih, navdihnjenih in kreativnih glasov, ki so sposobni promovirati večjo empatijo in razumevanje med narodi,« je sporočil nekdanji predsednik ZDA. FOTO: Jim Bourg/Reuters

New York – Nekdanji ameriški predsednik Barack Obama in njegova soproga Michelle sta podpisala večletno pogodbo z ameriško platformo videovsebin na zahtevo Netflix za produkcijo televizijskih oddaj, serij in filmov.



Pogodba vključuje tako filme in oddaje kot tudi scenarije za dokumentarne filme in serije. Želita snemati vsebine, ki promovirajo empatijo in razumevanje med ljudmi.

Obama je ob tem sporočil, da je bila ena od prednosti njune javne službe srečevanje s številnimi ljudmi iz vseh sfer življenja in predstavljanje njihovih zgodb širšemu občinstvu. To naj bi zdaj počela tudi na Netflixu, ki ima 125 milijonov naročnikov v 190 državah.

Nekdanji ameriški predsednik Barack Obama in njegova soproga Michelle sta podpisala večletno pogodbo z ameriško platformo videovsebin na zahtevo Netflix za produkcijo televizijskih oddaj, serij in filmov. FOTO: Š Brendan Mcdermid/Reuters
Nekdanji ameriški predsednik Barack Obama in njegova soproga Michelle sta podpisala večletno pogodbo z ameriško platformo videovsebin na zahtevo Netflix za produkcijo televizijskih oddaj, serij in filmov. FOTO: Š Brendan Mcdermid/Reuters


»Želiva si negovati in v ospredje postavljati zgodbe nadarjenih, navdihnjenih in kreativnih glasov, ki so sposobni promovirati večjo empatijo in razumevanje med narodi,« je sporočil nekdanji predsednik ZDA. Za produkcijo sta s soprogo že ustanovila produkcijsko hišo Higher Ground Productions.

Obama je povedal, da nove platforme ne bo uporabil za kampanjo proti svojemu nasledniku v Beli hiši Donaldu Trumpu ali boj proti konservativnim predstavnikom v medijih, kot je Fox News.

V današnji mnenjsko razdeljeni Ameriki je bilo več takojšnjih predvidljivih odzivov uporabnikov Netflixa. Eni so navdušeni, drugi pa odpovedujejo naročnino.

Komentarji: