Čedahuči v ljubljanskem SiTi Teatru

Predstavili bodo nov album.
Fotografija: Čedahuči - slovesnka glasbena skupina/ izvorno ime datoteke: Untitled.jpg Foto Jana Šnuderl
Odpri galerijo
Čedahuči - slovesnka glasbena skupina/ izvorno ime datoteke: Untitled.jpg Foto Jana Šnuderl

Zvečer se bo ob 20. uri v ljubljanskem SiTi Teatru začela sedma sezona cikla SiTi za dobro musko, in sicer s koncertom skupine Čedahuči, ki je izdala nov, drugi po vrsti, album z naslovom Svetilnik – pesmi o Svetlobi. Zaradi velikega zanimanja bo zasedba imela tam jutri še en koncert.

Zasedba je album napovedala s singlom Lahko sem srce in lahko sem kvadrat. Glasbo in besedilo zanj je napisal Blaž Učakar, avtorji aranžmaja pa so Čedahučiji (Blaž Učakar, Matjaž Jakin, Danijel Bogataj, Romana Prosenc, Miha Lampe in Jure Maček). Zasedba, ki ji je blizu folk glasbeni pristop, zadnjih pet let ustvarja avtorsko glasbo z besedili v slovenščini. Doslej so izdali EP Čedahuči s petimi skladbami in album Severnica z desetimi. Sedemčlanska zasedba pesmi z novega albuma že igra na koncertih, na predstavitvenih koncertih pa bodo nastopili v razširjeni zasedbi. Posebnost albuma je tudi, da so pesmi posnete pri uglasitvi 432 hercev, in ne 440 hercev, kot je to običajno.

Po mnenju nekaterih je prva frekvenca menda frekvenca vesolja in naših teles. Sicer pa so album posneli v svojem studiu, ki so ga poimenovali Čedaplac. Zanje je to čaroben prostor, njihov glasbeni tempelj, v katerem vadijo in snemajo. 

Komentarji: