Evropa Lei sporočila: Hvala, DA! (VIDEO)

Uspelo ji je, Lea Sirk je v velikem finalu.
Fotografija: Lea Sirk med polfinalnim nastopom v Lizboni. FOTO: AP
Odpri galerijo
Lea Sirk med polfinalnim nastopom v Lizboni. FOTO: AP

Lizbona – Slovenska predstavnica na letošnji Evroviziji je v drugem polfinalnem večeru s pesmijo Hvala, ne! nastopila kot 17., predzadnja. S soplesalkami so energično nastopile in pripravile presenečenje. Proti koncu pesmi je prišlo do »tehnične napake«; glasba je prenehala igrati, Lea pa je gledalce v dvorani pozvala, naj pojejo z njo, in množica ji je ustregla.

Poglejte si nastop Lee Sirk:


Slovenci smo morali skoraj do konca čakati na potrditev, da bo prvič po letu 2015 v finalu tudi slovenska predstavnica. Imena finalistov so klicali po naključnem vrstnem redu: Srbija, Moldavija, Madžarska, Ukrajina, Švedska, Avstralija, Norveška, Danska, Slovenija in Nizozemska.

Na oder so drugi polfinalni večer stopili še predstavniki Romunije, San Marina, Gruzije, Poljske, Malte, Latvije, Švedske in Črne gore.

Za najljubše izvajalce so lahko glasovali tudi slovenski gledalci in poslušalci ter slovenska strokovna žirija.

Iz prvega polfinalnega večera so se v sobotni finale uvrstili predstavniki Avstrije, Estonije, Cipra, Litve, Izraela, Češke, Bolgarije, Albanije, Finske in Irske. V finalu bodo poleg izbrane dvajseterice iz obeh predizborov nastopili še predstavniki šestih držav, ki so se tja uvrstili neposredno: Portugalske kot gostiteljice ter Italije, Francije, Španije, Nemčije in Velike Britanije, ki največ prispevajo v proračun Evropske radiodifuzne zveze.

Na največjem glasbenem tekmovanju stare celine letos sodeluje 43 držav pod skupnim sloganom Vsi na krov!

Komentarji: