Pevka The Cranberries umrla zaradi utopitve

V Limericku rojena pevka je skupino povedla do mednarodnega uspeha v 90. letih prejšnjega stoletja s hiti, kot sta Linger in Zombie.
Fotografija: FOTO: AFP
Odpri galerijo
FOTO: AFP

Vzrok smrti pevke irske zasedbe The Cranberries Dolores O'Riordan je bila utopitev, ki je bila posledica zastrupitve z alkoholom, je po pisanju tujih medijev danes v sklopu preiskave o vzroku smrti razkril mrliški oglednik. Kot je še povedal, je pevka, ki so jo sredi januarja našli mrtvo v hotelski kadi v Londonu, umrla v tragični nesreči.

Po navedbah policije so pevko našli potopljeno v kadi, je poročanje tujih medijev povzela nemška tiskovna agencija dpa. V sobi so našli tudi več praznih steklenic in zdravil na recept.

Toksikološki testi so v pevkini krvi pokazali vsebnost manjših, terapevtskih odmerkov zdravil, so pa pokazali tudi štirikrat večjo vsebnost alkohola od dovoljene v prometu.

FOTO: AP
FOTO: AP


Pevka je lani razkrila, da je imela že od leta 2015 diagnozo bipolarne motnje, pred tem pa se je večji del svoje kariere borila z obdobji depresije. V času smrti se je zdravila zaradi omenjenih težav, s skupino pa je bila Londonu na krajšem snemanju.

V Limericku rojena pevka je skupino povedla do mednarodnega uspeha v 90. letih prejšnjega stoletja s hiti, kot sta Linger in Zombie. Po svetu so prodali kar 40 milijonov kopij prvenca Everybody Else Is Doing It, So Why Can't We? iz leta 1993.
Lani je skupina napovedala novo turnejo in že objavila datume koncertov za Evropo in ZDA, vendar so jo morali maja lani odpovedati zaradi poslabšanja zdravstvenega stanja pevke.

Takrat so na spletni strani zapisali, da so morali koncerte odpovedati, zaradi zdravstvenih razlogov, povezanih s težavami v hrbtu, zaradi česar pevka ni mogla nastopati. Malo pred božičem pa je pevka na Facebooku objavila, da se počuti dobro in da je že opravila nekaj nastopov.

Dolores O'Riordan se je leta 2014 ločila od soproga Dona Burtona, s katerim je imela tri otroke.

Komentarji: