Torul z novo glasbo v pesmi Ausverkauft

Mednarodno odmevna zasedba Torul se vrača z novim videosinglom.
 
Fotografija: Torul
FOTO: Alexander Jung
Odpri galerijo
Torul FOTO: Alexander Jung

Mednarodno aktivna slovenska skupina Torul se po lanskih singlih Explain in You Won vrača z novim, retromelodičnim singlom Ausverkauft, kar v nemščini pomeni – razprodano. Precej nenavaden naslov so izbrali med ustvarjanjem glasbe, in sicer zaradi zvočnosti in pomena ter postavitve te po navadi bolj ali manj enopomenske besede v drugačen kontekst, ki ji doda prijetnejšo melodijo, zven in mehkobo.

Skladba Ausverkauft skupaj z videospotom naniza vrsto namigov, ki se po koščkih sestavijo v celoto. S tem so Torul pesmi odvzeli vsebinsko premočrtnost in jo pustili v abstraktnem polju, kar poslušalca spremeni v aktivnega osmišljevalca. Skladba je odsev duha časa, v katerem se prepletajo potrošniška zbanaliziranost, zamaknjenost in razpršenost pozornosti. Lirično sproščena kritika naslavlja mnogim znane občutke praznine in iskanja ter obenem prizna moč privlačnih sladkosti materializma.
Videospot je režiral fotograf in videast Aleš Bravničar v kreativno-tehničnem sodelovanju s skupino in je v celoti nastal na domačih tleh. V sliko je vključenih veliko čudovitih zračnih posnetkov slovenskih planot in sivih serpentin, ki so vrezane globoko v najbolj fotogenične predele Slovenije.

Komentarji: