Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Glasba

V Kopru nov festival Poletje z biseri

Center mladih Koper. Uvodni koncert Rudija Bučarja in Matevža Šaleharja Hama nocoj ob 20.30.
Matevž Šalehar in Rudi Bučar. FOTO: arhiv Imago Sloveniae
Matevž Šalehar in Rudi Bučar. FOTO: arhiv Imago Sloveniae
M. V.
11. 7. 2018 | 06:00
1:43
Po letošnji odsotnosti festivalov Jaff in Baladur napovedujejo v vrtovih Pokrajinskega muzeja Koper nov glasbeni festival Poletje z biseri. Sedem zaporednih sredinih glasbenih večerov bosta nocoj ob 20.30 uvedla Rudi Bučar in Matevž Šalehar Hamo s predstavitvijo novega skupnega projekta. Večer je razprodan in se zaradi neugodne vremenske napovedi z vrtov Pokrajinskega muzeja Koper seli v Center mladih Koper.

Festival bo 11. julija nadaljeval koncert mlade zasedbe Koala Voice, ki igra mešanico rocka, popa, disca in punka, kot predskupina pa bo nastopila zasedba Mencarija, avtorski projekt Blaža Mencingerja. Istrski večer 25. julija bo zaznamovala labinska igralka in kantavtorica Elis Lovrič s spremljevalno skupino, prvo avgustovsko sredo pa raperja Zlatko in Drill. Osmi avgust bo obarvan jubilejno saj gostje New Swing Quartet letos praznujejo petdeseto obletnico glasbenega delovanja.

Petnajstega avgusta bosta nastopili sestri Marina in Emilia Mårtensson. Emilia je mednarodno priznana vokalistka, skladateljica in pianistka, v Sloveniji bolj znana Marina pa občinstvo navdušuje z jazz-pop melodijami in z unikatnimi priredbami dobro znanih pesmi v njej lastni interpretaciji in slogu. Festival bo 22. avgusta sklenil še en družinski duet s Severo in Galom Gjurinom.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine