Občina Bled se na inšpekcijsko odločbo ni pritožila

»Pripravili smo dokumentacijo za pridobitev gradbenega dovoljenja, pristan Mlino pa obratuje normalno.«
Fotografija: Pristan za pletne na Mlinem obratuje nemoteno. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Odpri galerijo
Pristan za pletne na Mlinem obratuje nemoteno. FOTO: Uroš Hočevar/Delo

Bled – Izteka se rok, do katerega bi morala Občina Bled, na zahtevo gradbene inšpektorice inšpektorata za okolje in prostor, na lastne stroške zrušiti pristan za pletne na Mlinem. Rok za rušenje poteče na veliki šmaren, prihodnji četrtek, 15. avgusta, razlog zanj pa je odločitev inšpektorice, da so dela potekala brez gradbenega dovoljenja, potrebnega za novogradnjo ali rekonstrukcijo.


Brez pritožbe


Občina Bled je – nasprotno – zatrjevala, da gradbenega dovoljenja ni potrebovala, saj da je šlo zgolj za vzdrževalna dela oziroma prenovo pristana, zato je že aprila zatrdila, da rušitve ne bo, da pa bo zaprosila za odlog izvršbe in skušala v tem času pridobiti gradbeno dovoljenje za nazaj. Kako je danes? »Občina se na odločbo ni pritožila, temveč je pripravila dokumentacijo za pridobitev gradbenega dovoljenja, na katerega zdaj čakamo. Pristan Mlino obratuje normalno,« nam je pred dnevi pojasnila Romana Purkart iz Turizma Bled.


Na turiste ne vpliva


Kako pa kolobocije okrog rušenja pristana vplivajo na turiste in njihov obisk Bleda? Niti najmanj, zagotavlja direktor Turizma Bled Tomaž Rogelj: »To je pač logistika v ozadju, ki jo moramo sami rešiti. Turisti opazijo nov, primernejši pristan, kaj je v ozadju, pa jih ne zanima. Podobno kot v gostilni, ko sedite kot gost v urejeni jedilnici, ne veste pa, kaj in kako se kuha.« Turistični obisk Bleda je v dosedanjem delu sezone sicer spet rekorden.

Preberite še:

Komentarji: