Janković prejel grožnjo s smrtjo

Z ljubljanske mestne občine so sporočili, da je bila v pošiljki pripisana tudi grožnja županu Zoranu Jankoviću s smrtjo.
Fotografija: V prostorih Mestne občine Ljubljana na Mestnem trgu so prejeli pisemsko pošiljko z neznano snovjo. FOTO: Mateja Klavs
Odpri galerijo
V prostorih Mestne občine Ljubljana na Mestnem trgu so prejeli pisemsko pošiljko z neznano snovjo. FOTO: Mateja Klavs

Ljubljana – Na Mestni občini Ljubljana so danes prejeli sumljivo pisemsko pošiljko z neznano snovjo, ki je bila naslovljena na župana. Strokovna analiza pa je pokazala, da snov ni bila nevarna za zdravje in življenje ljudi, so sporočili z ljubljanske policijske uprave. Policisti nadaljujejo zbiranje obvestil zaradi suma storitve kaznivega dejanja grožnje.

V prostorih Mestne občine Ljubljana na Mestnem trgu so prejeli pisemsko pošiljko z neznano snovjo.
V prostorih Mestne občine Ljubljana na Mestnem trgu so prejeli pisemsko pošiljko z neznano snovjo.


Na kraju dogodka so posredovali policisti in gasilci. Sumljivo pošiljko je prevzela uslužbenka veterinarske fakultete ter poskrbela za zavarovanje in transport ovojnice z vsebino do inštituta za mikrobiologijo in parazitologijo, kjer so opravili analizo.
Zaradi stika s pisemsko ovojnico je bila do konca analize v karanteni ena oseba. Na policijski upravi so še pojasnili, da je bila k pismu priložena čajna vrečka.

Z ljubljanske mestne občine pa so sporočili, da je bila v pošiljki pripisana tudi grožnja županu Zoranu Jankoviću s smrtjo – »samo ti kandidiraj /.../ in boš ubit takoj po volitvah«.

Komentarji: