Končno stekla prenova Vodnikove

Dolgo pričakovana dela na Vodnikovi cesti bodo omogočila večje in bolj varne površine za pešce in kolesarje. 
Fotografija: Prenova cestišča in sprememba prometnega režima na delu Vodnikove med Tržno in ulico Na jami iz dvosmerne v enosmerno je že pred leti povzročala ogromno zmede. FOTO: Janez Petkovšek
Odpri galerijo
Prenova cestišča in sprememba prometnega režima na delu Vodnikove med Tržno in ulico Na jami iz dvosmerne v enosmerno je že pred leti povzročala ogromno zmede. FOTO: Janez Petkovšek

Končno se je začela dolgo pričakovana preureditev zapostavljene Vodnikove ceste. Prebivalci ter člani iniciative Uredimo Vodnikovo namreč že dlje časa opozarjajo, da je omenjeno cestišče potrebno prenove, saj je vozni pas ponekod širok kot na avtocesti, pešcem pa je na pločniku namenjenih le nekaj deset centimetrov. 

Včeraj so tako stekla prva dela na Vodnikovi, s katerimi bodo kolesarjem in pešcem zagotovili večje in bolj varne površine za udeležbo v prometu. Kot so sporočili z Mestne občine Ljubljana, bodo prenovili odsek ceste med ulico Na jami in Koseško tržnico, dela pa bodo potekala na posameznih cestnih odsekih, torej bodo na cestišču občasno postavljene polovične zapore. »Pločniki bodo zaprti, kolesarje bomo preusmerili na vozišče, pešce pa na pločnik na drugo stran ceste,« so še pojasnili na MOL. 

Projekt prenove naj bi predvidoma trajal pol leta, delno pa je financiran s sredstvi Evropske unije in Republike Slovenije. Kot pojasnjuje Nina Šibič, predstavnica odnosov z javnostmi kabineta ljubljanskega župana, skupna vrednost projekta znaša slabih 1,5 milijona evrov (brez DDV), sofinanciran delež pa predstavlja okoli 1,1 milijona evrov. 


 

Zastoji po Ljubljani 


Pred dnevi so sicer zaključili prenovo ljubljanske Drenikove ulice, kjer so prav tako razširili prostor namenjen kolesarjem in pešcem. Le-ti si sedaj v obe smeri delijo skupno površino.

​Zaradi preostalih del je od sicer ponedeljka do predvidoma nedelje, 17. marca, vzpostavljena začasna prometna ureditev v križišču Drenikove ulice in Celovške ceste. Popolna zapora pa velja na ulici Na jami, kjer obvoz poteka po Celovški in Šišenski cesti. Na obvoze morate biti pozorni tudi pri vožnji z mestnim potniškim prometom, saj po obvozni poti vozijo avtobusi na linijah 7, 7L in 22. Avtobusi na liniji 7 bodo vozili po trasi Celovška cesta-Šišenska cesta-Vodnikova cesta in enako v obratni smeri, avtobusi na liniji 22 pa bodo na obvozu le v smeri Fužine (Celovška cesta – Litostrojska cesta – Goriška ulica – Drenikova ulica), v smeri Kamna Gorica pa linija ostaja nespremenjena. 

Dela v križišču med Drenikovo ulico, Celovško cesto in ulico Na Jami. FOTO: Tia Pongrac
Dela v križišču med Drenikovo ulico, Celovško cesto in ulico Na Jami. FOTO: Tia Pongrac

Preberite še:

Komentarji: