Študenti in otroci varneje na mestne zelence

Med prvimi je urejeno postajališče LPP pri živalskem vrtu
Fotografija: Novo postajališče Živalski vrt. FOTO Mavric Pivk
Odpri galerijo
Novo postajališče Živalski vrt. FOTO Mavric Pivk

Prenova prvih dveh avtobusnih postajališč od sedmih, ki jih ljubljanska mestna občina prenavlja v sklopu projekta ureditve avtobusnih postajališč, je bila zaključena že pred prazniki. Z MOL so sporočili, da gre za postajališči Živalski vrt in Cesta na Bokalce.

Obe postajališči sta zunajnivojski z izogibališčema in nadstrešnicama skupaj s prikazovalnikoma prihodov avtobusov, še sporočajo z MOL. Vrednost del za ureditev treh postajališč na območju Vrhovcev, treh na območju Večne poti in enega na Tržaški cesti za Dolgim mostom znaša 788.549 evrov, od tega bo 399.416 evrov iz evropskega kohezijskega sklada in državnega proračuna.

Z ureditvijo drugih petih postajališč bo KPL kot vodilni partner v konzorciju družb Prenova Gradbenik in Komunalne gradnje po napovedih MOL začel po novem letu.

Postajališče Živalski vrt je bilo do zdaj kljub pomembnosti kar na vozišču in brez nadstrešnice, in to kljub temu da se na tej progi poleg obiskovalcev živalskega vrta vozi tudi veliko študentov bližnjih fakultet za računalništvo in informatiko, za kemijo in kemijsko tehnologijo ter nekaterih delov biotehniške fakultete.

Avtobusi na razmeroma mladi liniji 18 med Centrom Stožice mimo Litostroja (kjer je končna postaja skrajšane linije 18L) in živalskega vrta do Kolodvora ustavljajo na postajališču Živalski vrt med delovniki v jutranji konici na približno deset minut, v popoldanski konici na okoli 15 minut, večino dneva pa na približno 20 minut, ob sobotah in nedeljah pa samo na vsako uro.

Komentarji: