V ponedeljek se začenja prenova Trubarjeve ulice

Prenova bo predvidoma trajala do junija prihodnje leto.
Fotografija: FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Odpri galerijo
FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

Mestna občina Ljubljana (Mol) bo v ponedeljek začela s prenovo Trubarjeve ulice. Dela se bodo začela pri Prešernovem trgu in bodo potekala po posameznih odsekih, ki ne bodo daljši od 100 metrov. S tem želijo zagotoviti čim bolj nemoteno delovanje objektov ob gradbišču, uporabnike pa bodo sproti obveščali o časovnici del. Ker bo občasno oviran dostop do stanovanjskih in poslovnih prostorov, Mol tamkajšnje stanovalce in uporabnike prosi za razumevanje in potrpežljivost.

V okviru prenove bodo prenovljene tudi priključne ulice, in sicer Obrežna steza, ulica Za čreslom, Kastelčeva, Znamenjska in Usnjarska ulica do Petkovškovega nabrežja na jugu, Resljeva cesta do Zmajskega mostu ter Prečna in Vidovdanska ulica na severu. Celovita prenova vključuje obnovo in gradnjo kanalizacije, vodovoda, plinovoda, vročevoda, optične infrastrukture ter javne razsvetljave.

Projekt prenove, ki bo predvidoma trajala do junija prihodnje leto, je razdeljen na tri faze: od Prešernovega trga do Resljeve ceste, od Resljeve ceste do Vidovdanske ulice ter od Vidovdanske do Rozmanove ulice.

Preberite še:

Komentarji: