Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Ljubljana in okolica

Za Cukrarno okoli 11 milijonov evrov iz EU

Vladna služba za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je potrdila finančno podporo za prenovo znamenite ljubljanske Cukrarne.
Prenova Cukrarne je ocenjena na 23,5 milijona evrov. FOTO: Roman Šipić
Prenova Cukrarne je ocenjena na 23,5 milijona evrov. FOTO: Roman Šipić
Manja Pušnik, STA
30. 4. 2018 | 11:49
30. 4. 2018 | 14:01
1:43
Za prenovo Cukrarne v višini 23 milijonov evrov bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval malo manj kot 11 milijonov evrov. Mestna občina Ljubljana (MOL) bo v nekdanji rafineriji sladkorja uredila sodobni galerijski prostor, ki bo popestril ponudbo na področju vizualne in likovne umetnosti ter rešil dolgoletno pomanjkanje velikega razstavnega prostora v Ljubljani.
 

Na razpisu dva ponudnika 


Naj spomnimo, da sta se na javni razpis za prenovo Cukrarne, iztekel se je sredi marca, prijavila dva ponudnika. Samostojno se je prijavil Strabag, CGP in Kolektor Koling pa sta oddala skupno ponudbo. Strabag bi delo opravil za 21,8 milijona evrov, CGP in Kolektor Koling pa sta ponudila za 100.000 evrov nižjo vsoto.  

Na MOL so že pred časom pojasnili, da se bo prenova Cukrarne lahko začela šele po končanem izboru izvajalca gradnje, podpisu pogodbe za izvajanje del in prejetju bančne garancije za dobro izvedena dela in ko bodo prejeli odločbo o dodelitvi evropskih sredstev. Vrednost projekta je ocenjena na 23,5 milijona evrov. Ljubljanska občina je računala, da bo nepovratnih sredstev kohezijske politike za 13,4 milijona evrov, od tega 10,7 milijona evrov namenskih sredstev EU.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine