Začelo se je: del Parmove zaprli za promet

Gradbeno podjetje Kostak je začelo z obnovo prometno obremenjene ceste za Bežigradom
Fotografija: FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
FOTO: Jože Suhadolnik

Delavci krškega gradbenega podjetja bodo predvidoma od julija do novembra obnavljali del Parmove  od Samove ulice do ulice Bežigrad. Obnova bo, kot pravijo na MOL, potekala v več etapah. Ker gre cesto, ki je predvsem v jutranjih in popoldanskih konicah najbolj prometno obremenjena, je v tem delu mesta, ne glede na počitniško obdobje, pričakovati zastoje.

Ker so Magistratu so s predstavniki Kostaka iz Krškega šele konec maja sklenili pogodbo v višini 4,3 milijona evrov (z DDV) so z deli na Parmovi lahko začeli šele danes. Sprva je bilo namreč načrtovano, da se bo rekonstrukcija Parmove začela  že v začetku junija.  Delavci bodo  tako najprej začeli del ceste, ki ga po prometni študiji družbe EPU v jutranji in popoldanski prometni konici v povprečju prevozi okoli tri tisoč vozil na uro. Ta del  sicer velja za eno izmed alternativnih povezav med Šiško in središčem mesta. 

...
...


Obnove ceste so se na občini lotili zaradi načrtovane stanovanjske gradnje, saj naj bi v prihodnjih letih v tem delu Ljubljane zgradili okoli 700 stanovanj. Obnova celotnega dela Parmove bo trajala kar leto dni oziroma, kot piše v razpisu, 360 dni.  Ko bodo končali prvi del rekonstrukcije  Parmove se bodo lotili drugega dela od ulice Bežigrad do Kurilniške.

...
...


Kako in kdaj se bo začela druga faza obnove, še ni jasno, saj je, kot pravojo na Magistratu, to odvisno od pridobitve gradbenega dovoljenja za kanalizacijo. Na celotnem delu Parmove sicer nameravajo obnoviti celotno infrastrukturo ter urediti tudi kolesarske steze in pločnike.  Obnovitvena dela na cesti bodo precej obsežna. Poleg kanalizacije in plinovoda bodo prenovili tudi javno razsvetljavo in del elek­trične napeljave.

...
...


V rebalansu letošnjega občinskega proračuna je investicija ocenjena na dobrih 1,5 milijona evrov, od tega je okoli 323 tisoč evrov evrospkih sredstev, država pa je primaknila okoli 57 tisoč evrov. V obnovo bosta investirali tudi podjetji Voka-Snaga in Energetika Ljubljana. Koliko sredstev bodo namenili na Voki, ni znano, na Energetiki pa bodo  za obnovo te precej poškodovane ceste namenili okoli 376 tisočakov (z DDV).

...
...

 

Preberite še:

Komentarji: