Nadzorniki bodo Malenića pozvali k odstopu, ne morejo pa ga razrešiti

Direktor javnega stanovanjskega sklada Goran Malenić se ne boji razrešitve zaradi vožnje pod vplivom alkohola in plesa s steklenico penine na mizi.
Fotografija: »Nikoli ne bi odšel, ne da bi poravnal račun,« trdi Goran Malenić. FOTO: NK Koper
Odpri galerijo
»Nikoli ne bi odšel, ne da bi poravnal račun,« trdi Goran Malenić. FOTO: NK Koper

Goran Malenić, ki so ga v noči na 8. november policisti ustavili zaradi vožnje pod vplivom alkohola, ni najavil svojega odstopa. Kot pojasnjuje, to prepušča nadzornemu svetu, obenem pa meni, da je žrtev zarote, saj ga je minulo nedeljo na domu obiskal svetovalec koprskega župana Robert Šuc in ga domnevno izsiljeval. Koprski župan Aleš Bržan se je ogradil od ravnanja svojega svetovalca, Malenić pa po njegovih besedah ne uživa več njegovega zaupanja.

»Nimamo podlage za razrešitev direktorja. Lahko se le pridružimo županovi pobudi, naj zaradi neprimernega vedenja in okrnitve ugleda sklada odstopi,« je povedala predsednica nadzornega sveta koprskega javnega stanovanjskega sklada Mojca Hilj Trivić. Dodala je, da se je Malenić prek medijskih izjav skliceval na to, da se je popivanje zgodilo zunaj službenega časa. Posnetek, ko pleše na mizi v svoji pisarni med popivanjem in s steklenico penine v roki, pa je menda star več let.Kot je poudarila Mojca Hilj Trivić, pa obstaja možnost, da bodo dali predlog za razrešitev zaradi neustreznega poslovanja. »Sklad zamuja z načrtovano zgraditvijo neprofitnih stanovanj Nad Dolinsko, kjer je predvidenih do 170 neprofitnih stanovanj in okoli 30 varovanih stanovanj,« je dejala.

Občinski svetniki so že zavrnili njegovo poročilo za lanskoletno poslovanje, pomanjkljiv pa je po njenih besedah tudi načrt poslovanja sklada za leto 2019.

Preberite še:

Komentarji: