Ob eni najbolj priljubljenih sprehajalnih poti našli utopljenega volka

V koritu Rak so ga odkrili sprehajalci. Lovski čuvaj dodatnih podrobnosti ni želel dati. Morda je šlo le za naključnega »osamelca«.
Fotografija: Volka na Rakah še niso videli. Morda gre le za naključnega osamelca. FOTO: Axel Schmidt/Reuters
Odpri galerijo
Volka na Rakah še niso videli. Morda gre le za naključnega osamelca. FOTO: Axel Schmidt/Reuters

Idrija - V idrijskih Rakah so danes zjutraj našli utopljenega volka. Iz vode so ga izvlekli predstavniki Lovske družine Idrija. Lovski čuvaj Milan Lapajne nam je informacijo o utopljeni živali potrdil, ni pa želel dodati nič drugega. Tako (še) ni znano, ali je se v okolici najbolj priljubljene sprehajalne poti v idrijski občini gibal en sam volk in je šlo le za naključnega »osamelca« ali bi lahko šlo tudi za trop.

Na Rakah je bil danes po besedah lovskega čuvaja tudi predstavnik Zavoda za gozdove, njihove odgovore še čakamo, saj bodo uradno poročilo na enoto v Tolminu prejeli šele jutri ter takrat lahko podali tudi več informacij. Emil Miklavčič z Zavoda za gozdove je za Delo povedal, da se območje gibanja volka širi in zato niti ni tako nenavadno, da se je povsem približal priljubljeni peš poti. 

Je pa Lapajne potrdil, da se v zadnjih nekaj desetletjih kaj podobnega še ni zgodilo - da bi namreč v korito Rak padel volk. Vsako leto se v vodi utopi srnjad, čeprav je tudi to, odkar so zgradili lesene mostičke, prek katerih lahko živali prečkajo Rake, manj pogosto. 

Volk se je, kot je povedal eden od sprehajalcev, ki ga je našel, utopil v Rakah na mestu neposredno nad stadionom, kjer je voda v teh dneh zelo visoka, prav tako je v koritu po močnem vetru v sredini tedna nabranega na kupe listja. Žival so odpeljali v Ljubljano, kjer bodo opravili obdukcijo. 

Rake so vodni kanal, ki je bil zgrajen za pogon kamšti, danes pa je struga del Krajinskega parka Zgornja Idrijca. Pot, speljana ob njej, je izjemno priljubljena pohodniška in tekaška točka ne le za domačine, pač pa tudi za turiste. 

Preberite še:

Komentarji: