V šempetrski bolnišnici operacije spet na koledarju

Z novembrom bo delo na oddelku za abdominalno kirurgijo potekalo nemoteno.
Fotografija: 22 pacientov šempetrske bolnišnice je dobilo nove termine za operacijo. Foto Shutterstock
Odpri galerijo
22 pacientov šempetrske bolnišnice je dobilo nove termine za operacijo. Foto Shutterstock

Šempetrska bolnišnica je v začetku meseca odpovedala termin operacij 31 pacientom zaradi pomanjkanja medicinskih sester. »Dvaindvajsetim pacientom smo že določili in potrdili nov datum operacije. Z začetkom novembra bo delo na oddelku za abdominalno kirurgijo potekalo nemoteno,« je sporočilo vodstvo bolnišnice, ki bo na seji članom strokovnega sveta zavoda zato predložilo predlog preklica sklepa o omejitvi števila operacij na abdominalni kirurgiji.
 
»Za preostalih devet pacientov, katerim smo odpovedali termin operacije, bo vodstvo bolnišnice v dogovoru s kirurgi abdominalnega oddelka poskušalo najti termin operacije najkasneje do 22. decembra, predvidoma pa v drugi polovici novembra oziroma v prvi polovici decembra,« napovedujejo iz bolnišnice.
 
V ginekološko-porodniški službi po prenaročanju načrtovanih operacij ni bilo, zato bodo tudi v tem primeru predlagali preklic navodila združevanja oddelka abdominalnega kirurgije z oddelkom za ginekologijo. »Na obeh oddelkih bo z novembrom zagotovljeno ustrezno število kadra zdravstvene nege, s katerim bo zagotovljeno varno delo. Obenem tudi sporočamo, da bomo za vsa nezasedena vodstvena delovna mesta ponovili razpis v začetku novembra.«

V začetku leta je Splošni bolnišnici Franca Derganca manjkalo približno 25 medicinskih sester s srednjo izobrazbo, nato je poleti izgubila še dodatnih 20 zaposlenih. Zato je razpisala 24 prostih delovnih mest, s sedmimi medicinskimi sestrami pa se dogovarja za sodelovanje s podjemno pogodbo.
 

Komentarji: