Več kot 100 topov za smučarske užitke nad Cerknim

Glede ciljev, ki so si jih zastavili pred novo smučarsko sezono, so optimistični.
Fotografija: Smučišče na Cerkenm na leto obišče tudi do 100.000 smučarjev Foto Igor Modic
Odpri galerijo
Smučišče na Cerkenm na leto obišče tudi do 100.000 smučarjev Foto Igor Modic

Na Smučarskem centru Cerkno se pospešeno pripravljajo na novo zimsko sezono; žičnice bodo pognali to soboto. V veliko pomoč jim je 100 snežnih topov, ki bodo do otvoritve zasnežili najmanj progi Grič in Dolina.

Tudi za novo sezono so pripravili nekaj novosti, s katerimi bodo poskušali privabiti smučarje. »Novosti so usmerjene predvsem v dopolnitev ponudbe za najmlajše ter obnovitev in odprtje gostinskega objekta ob progi Lom. Kljub temu, da ne gre za očem vidne investicije, so znašale okrog 200.000 evrov,« je dejal Darjan Koder iz Hotela Cerkno. Kot veliko pridobitev omeni tudi asfaltirano občinsko cesto, ki vodi od parkirišča Počivalo do vrha smučišča oziroma Alpske perle in bo neveščim voznikom olajšala pot do smučišča.



Glede ciljev, ki so si jih zastavili pred novo smučarsko sezono, so optimistični. »SC Cerkno v zadnjih letih znova beleži rast obiskovalcev tako v zimskem kot poletnem času. Velik vpliv na to kontinuirano rast imajo ugodne gospodarske razmere, povečane aktivnosti na področju prodaje in trženja, izboljšana ponudba storitev na smučišču ter v dolini. Tega ne potrjujejo le številke, temveč tudi prejem laskavega naziva Naj smučišče v kategoriji velikih smučišč,« dodaja Koder.

Na dan odprtja bodo v prodaji samo celodnevne vozovnice, in sicer s 50-odstotnim popustom. FOTO: Arhiv Dela
Na dan odprtja bodo v prodaji samo celodnevne vozovnice, in sicer s 50-odstotnim popustom. FOTO: Arhiv Dela


Pred novo smučarsko sezono optimistični


Smučarski center je v sezoni 2017/18 obiskalo 90.000 smučarjev, kar je 10 odstotkov več kot v sezoni pred tem, radodarna zima pa je obratovanje smučišča zavlekla v konec marca. Nadaljnje rasti obiskovalcev se nadejajo tudi v prihajajoči sezoni. Če se bo »dan poznal« po predprodaji vozovnic, lahko pričakujejo ugodne številke. »Od 1. oktobra do 30. novembra smo prodali 25 odstotkov več vozovnic kot v lanskem obdobju,« poudarja Darjan Koder. Opazno se je povečala predvsem prodaja kart prek spleta.

V zimskem času bodo poskušali privabiti obiskovalce tudi z drsališčem, ki pred hotelom obratuje od 1. decembra, pestro bo tako pred Alpsko perlo kot v Apres ski baru Počivalo. »SC Cerkno je partner v akciji Šolar na smuči, v sodelovanju z Lions Idrija organiziramo brezplačno smučanje za slepe in slabovidne ter številne prireditve, ki so že stalnica našega smučišča, kot Smučanje po starem, Partizanske smučine in FIS Master tekme,« še dodaja Darjan Koder.

Komentarji: