Dežniki za revne

Ženski Lions klub Celje Mozaik pripravil četrti Festival dežnikov
Fotografija: Dobrodelni Festival dežnikov celjskih Lions klubov. FOTO: Brane Piano
Odpri galerijo
Dobrodelni Festival dežnikov celjskih Lions klubov. FOTO: Brane Piano

Celje – Pred štirimi leti so si ga zamislili v celjskem ženskem Lions klubu Mozaik, v soboto so ga lionese četrtič uspešno izvedle. S prostovoljnimi prispevki so si obiskovalci središča mesta v zahvalo prislužili dežnike, ki jih je poslikalo 80 celjskih umetnikov, dežniki pa so popestrili tudi križanje Prešernove in Stanetove ulice, kjer so viseli nad glavami sprehajalcev.
 
Tokrat so se Mozaikovkam na festivalu na celjski Zvezdi pridružili tudi članice in člani iz drugih celskih Lions klubov in sicer klubov Celje, Celje Keleia ter klubov njihovega podmladka Celjski vitezi in Mavrice.
 
Ulice so napolnili z dežniki, ki so jih poslikali celjski umetniki, slikarji in likovni ustvarjalci iz likovnih društev ter slikarski zanesenjaki. Festivalu so se prvič pridružili tudi gostinski lokali in prodajalne, ki so donirali sredstva in pred svojimi lokali razstavili poslikane dežnike.
 
Lionese so Celjanom pripravile tudi kulturni program, bilo je le nekaj zmede, saj je bila na nekaj sto metrih okoli Zvezde, ki v Celju označuje središče območja za pešce, tudi prireditev Podeželje v mestu, ki jo je pripravil občinski zavod, le malo stran pa običajni sobotni bolšji sejem. Tako so se na odrčku na Zvezdi izmenjevali nastopi plesalk in plesalcev skupine Igen in zvoki narodnozabavnega ansambla.
 
Članice Mozaika so pojasnile, da bodo 3.400 evrov zbranih dobrodelnih prispevkov s Festiavala dežnikov namenile za pomoč družinam z otroki v Celju in okolici, ki živijo v socialni stiski.

Komentarji: