Predstavitvena informacija

EQE: Prvovrstna izkušnja na poti v Milano

Najprej poslovne obveznosti, potem pa izvrstno kosilo na Piazzi del Duomo. Še pred tem pa prvovrstni električni užitek v razkošni limuzini EQE.
Fotografija: V novem vozilu EQE dobro potujete: z velikimi dosegi, kratkimi časi polnjenja in brez lokalnih izpustov. FOTO: Mercedes-Benz AG
Odpri galerijo
V novem vozilu EQE dobro potujete: z velikimi dosegi, kratkimi časi polnjenja in brez lokalnih izpustov. FOTO: Mercedes-Benz AG

Ura je 6.05, ko zapeljem iz domače garaže in zavijem na obvoznico. Obzorje na vzhodu se prebuja, meglica se še nekoliko plašno zadržuje v nižini, vendar bo čez nekaj ur tudi prestolnica obsijana z jesenskim soncem. Jutranja spokojnost v prometu me pomirja, z glasovnim ukazom izberem svojo najljubšo glasbeno knjižico in se prepustim lahkotnosti vožnje.

Novi EQE sledi mojim občutkom in se popolnoma prilagodi mojemu ritmu vožnje. Jaz pa njegovi intuiciji. Cilj je daleč, vendar sem brez skrbi: do Milana me loči 490 kilometrov čistega užitka. Baterija je polna, tako da do sestanka ob 12.00 ne bo potreben postanek za polnjenje, le za odličen espresso na postajališču.

Preprosto, hitro in udobno polnjenje tudi doma. FOTO: Mercedes-Benz AG
Preprosto, hitro in udobno polnjenje tudi doma. FOTO: Mercedes-Benz AG

EQE zagotavlja daljši doseg z manj postanki

Novi EQE je pravi presežek v tehnologiji na električni pogon. Zagotavlja brezskrbno vožnjo z velikim dosegom kar do 654 kilometrov. To pomeni, da je tudi z elektriko vsaka vožnja ne le izjemno varna in udobna, ampak tudi vsaka destinacija preprosto dosegljiva.

Takšna je bila tudi moja dopoldanska vožnja do Milana. Baterija se je čez noč napolnila prek stenske polnilne postaje Mercedes-Benz. Svojo pot pa sem preprosto načrtoval z navigacijo z električno inteligenco, ki poleg predloga najkrajše poti upošteva tudi morebitne predvidene postanke za polnjenje.

Odkrijte inteligentne sisteme novega vozila EQE, ki vam aktivno pomagajo voziti energijsko učinkovito in premišljeno. FOTO: Mercedes-Benz AG
Odkrijte inteligentne sisteme novega vozila EQE, ki vam aktivno pomagajo voziti energijsko učinkovito in premišljeno. FOTO: Mercedes-Benz AG

Ko se med vožnjo prebudijo vsa čutila

Vožnja do Milana se začne z lažernostjo prazne avtoceste na slovenski strani in se stopnjuje iz kilometra v kilometer. Dinamika na cesti se hitro spremeni nekaj kilometrov pred Benetkami, ko se promet zgosti in je potrebne še nekaj več osredotočenosti na prometno dogajanje.

Vendar občutki za volanom ostajajo sproščeni in se popolnoma predajo vodenju inovativne tehnologije izvrstnega EQE. Vožnja je umirjena, tudi ko dosegam večje hitrosti ali pa ko prehitevam dolgo kolono počasnih tovornjakov. Aerodinamika doda svoje – včasih imam občutek, da lebdim nad vedno toplejšim asfaltom, čeprav dobro vem, da se moj EQE izvrstno drži cestišča in me varno usmerja do končnega cilja v središču mesta.

Popolna uigranost inovativne in tehnično dovršene komfortne opreme vam omogoča popolnoma električni užitek pri vožnji na najvišji ravni. FOTO: Mercedes-Benz AG
Popolna uigranost inovativne in tehnično dovršene komfortne opreme vam omogoča popolnoma električni užitek pri vožnji na najvišji ravni. FOTO: Mercedes-Benz AG

In vožnja je res nekaj posebnega – vedno znova preseneča. EQE zagotavlja popolnoma novo dimenzijo udobja, tako da tudi na bolj napornih in daljših razdaljah ne občutim utrujenosti. In ja, tudi po skoraj 500 kilometrih in dobrih 5 urah intenzivne vožnje sem na pomemben sestanek vkorakal samozavestno in poln energije. Popolno.

Varnost na prvem mestu

Mercedes-Benz je pojem avtomobilske varnosti postavil na popolnoma novo raven. Njihovi inženirji že od vsega začetka snujejo tehnološke rešitve, ki zagotavljajo največje standarde varnosti, s svojimi pionirskimi inovacijami pa vzbudijo izjemne občutke udobja med vožnjo. In tukaj brezskrbnost dobi krila.

EQE trenutno velja za enega najbolj varnih avtomobilov. Tehnologija, vgrajena v vozilo, spremlja mojo utrujenost prek kamere, ki neposredno sledi očem. Če bi postal neodziven, bi mi varnostni sistem pomagal zaustaviti vozilo in ga samodejno usmeriti na odstavni pas. Nenadomestljiva funkcionalnost je tudi Aktivni asistent za ohranjanje razdalje DISTRONIC, ki ne uravnava le hitrosti in razdalje, saj premišljeno prilagaja hitrost vožnje omejitvam hitrosti in dogodkom na poti – in lahko prevzame naporno vožnjo v zastojih, kar je na vpadnicah pred večjimi mesti, kot je na primer Milano, kar pogost pojav.

Osupljiva zunanjost kot nalašč za mesto mode

EQE je pravi poklon sodobni eleganci, ki se v svoji značilni obliki, ki spominja na njegovega večjega brata iz serije S, popolnoma podreja aerodinamiki. In ta je v sodobnem avtomobilskem dizajnu nujna ne le v iskanju brezhibne zunanjosti, ampak je predvsem tisti adut, ki zagotavlja boljši doseg z elektriko.

Glavna značilnost novega EQE je markantno oblikovanje z enim lokom – ramenska linija, podobna kupeju, ki razgibano poteka od zadka proti sprednjemu delu in tako poudarja za EQ značilne lastnosti, kot je na primer tridimenzionalni vzorec Mercedesove zvezde spredaj. Skoraj pet metrov dolga limuzina navdušuje z gladkimi linijami, ki prispevajo k dolgemu dosegu.

EQE se je ob prihodu v prestolnico mode počutil kot doma. Prefinjen, sodoben in glamurozen v enem – za njim so se obračali pogledi, njegova tiha električna vožnja po glasnih mestnih ulicah pa mu je dodala še nekaj na trenutke vzvišenega prestiža.

In če je zunanjost prava paša za oči, je notranjost prvovrsten poklon avtomobilskemu dizajnu. Popolnoma električni pogon naredi več prostora za notranjost in izpolni še tako visoke zahteve. Z medosno razdaljo 3,12 metra prekaša tradicionalno limuzino razreda E, ki je sinonim za notranje udobje. Poleg kakovostnih materialov in odlične obdelave pa posebne poudarke ustvarjata predvsem navdušujoč zaslon MBUX Hyperscreen in sistem za prostorski zvok Burmester®.

Notranjost novega EQE sledi predvsem enemu: vaši intuiciji. FOTO: Mercedes-Benz AG
Notranjost novega EQE sledi predvsem enemu: vaši intuiciji. FOTO: Mercedes-Benz AG

Tudi vožnja domov naslednji dan je bila poglavje zase. Notranjost avtomobila zaradi posebne prilagojene osvetlitve v kar 64 odtenkih ustvari edinstveno vzdušje, ki nočno vožnjo spremeni v popolnoma novo doživetje.

EQE je pravi poklon sodobni eleganci, ki se v svoji značilni obliki, ki spominja na njegovega večjega brata iz serije S, popolnoma podreja aerodinamiki.  FOTO: Mercedes-Benz AG
EQE je pravi poklon sodobni eleganci, ki se v svoji značilni obliki, ki spominja na njegovega večjega brata iz serije S, popolnoma podreja aerodinamiki.  FOTO: Mercedes-Benz AG

Družina EQ vedno bolj številčnejša

Mercedesova električna družina EQ postaja pravi sinonim električne vožnje prihodnosti. Že danes pa ponuja največjo izbiro električnih vozil za vse potrebe in okuse.

Pri družini vozil Mercedes-EQ ne gre le za razširitev tradicionalnih Mercedes-Benzovih vrlin, kot so varnost, odgovornost, popolnost in fascinacija ob uporabi novih tehnologij, kot je električni pogonski sklop, temveč tudi za povezavo inteligence in čustev. Prav vsak Mercedes-EQ bo vse voznike pospremil v svet novih možnosti.

Spoznajte družino Mercedes EQ

Družina vozil Mercedes-EQ uresničuje novo dobo potovanja z avtomobilom. FOTO: Mercedes-Benz AG
Družina vozil Mercedes-EQ uresničuje novo dobo potovanja z avtomobilom. FOTO: Mercedes-Benz AG


Naročnik oglasne vsebine je Star Import