Glasujte za slovenski avto leta

Finalisti so hyundai kona, jeep avenger, MG4, renault austral in toyota C-HR. Glasujte za svojega kandidata in se potegujte za bogate nagrade.
Fotografija: Slovenski avtomobil leta bomo tokrat izbrali že 32. zapored. Glasujte za enega od petih finalistov. FOTO: Uroš Modlic
Odpri galerijo
Slovenski avtomobil leta bomo tokrat izbrali že 32. zapored. Glasujte za enega od petih finalistov. FOTO: Uroš Modlic

Tudi letos novinarji različnih medijev izbiramo avto leta, tekmovanje za slovenski avto letos poteka že 32. Doslej so finaliste prek glasovnic izbirali naši bralci, poslušalci in gledalci, tokrat smo to nalogo prevzeli mediji. Med 20 modeli smo izbrali pet finalistov, to so hyundai kona, jeep avenger, MG4, renault austral in toyota C-HR.

Seveda ohranjamo tudi glasovanje bralcev, poslušalcev in gledalcev: vi glasujete med naštetimi petimi finalisti in jim s tem zagotovite prve točke v končnem seštevku po uveljavljenem pravilu; šest točk za prvo mesto, štiri za drugo, tri za tretje, dve za četrto in eno za peto mesto. Na enak način bomo sredi januarja glasovali v uredništvih sodelujočih medijev. Avtomobil, ki bo zbral največ točk, bo postal slovenski avto leta 2024.

Pri spletnih glasovnicah je omejitev glasovanja na enkrat na teden z istega naslova elektronske pošte.

V finalu so zelo različni avtomobili. Nekateri so na voljo s klasičnim pogonom, lahko so hibridni, tudi električni. Prvič imamo v finalu izključno električnega predstavnika. Modeli so tudi drugače pestri, njihovi proizvajalci prihajajo iz Evrope, Južne Koreje, Japonske in Kitajske.

Glasovanje tudi prek dopisnic

Glasujete lahko tudi po pošti prek dopisnic z glasovnicami, ki jih objavljamo na časopisnih straneh Dela vsako soboto v rubriki Mobilno do konca decembra. Pri glasovanju s tiskano glasovnico veljajo samo originalne glasovnice, izrezane iz tiskane izdaje. Med glasovalci bomo na končnem izboru izžrebali pet nagrajencev, nagrade so privlačne, na prvem mestu Petrolova kartica za gorivo v vrednosti 1500 evrov.

V izboru Slovenski avto leta 2024 sodelujemo različni slovenski avtomobilistični mediji: Delo in Slovenske novice, avtomobilizem.com, avtomanija.com s časopisno hišo Večer, Atmosferci, Dnevnik in Nedeljski dnevnik, Motorevija AMZS, Avto magazin, RTV Slovenija z radiom Val 202 in TV-oddajo Avtomobilnost ter Siol.net.

Finalisti za slovenski avto leta. FOTO: Gašper Boncelj
Finalisti za slovenski avto leta. FOTO: Gašper Boncelj

Zaključna prireditev januarja

Vsi, ki boste s svojim glasom za Slovenski avto leta 2024 sodelovali v glasovanju, boste prišli v boben za žrebanje petih lepih nagrad. Žrebanje bo potekalo v v okviru finalne prireditve za izbor Slovenskega avta leta 2024, ki bo potekal sredi januarja.

Hyundai kona FOTO: Gašper Boncelj
Hyundai kona FOTO: Gašper Boncelj

Jeep avenger FOTO: Aljaž Vrabec
Jeep avenger FOTO: Aljaž Vrabec

MG4 FOTO: Boštjan Okorn
MG4 FOTO: Boštjan Okorn

Renault austral FOTO: Gregor Pucelj
Renault austral FOTO: Gregor Pucelj

Toyota C-HR FOTO: Toyota
Toyota C-HR FOTO: Toyota

Nagrade
Nagrade

Preberite še:

Komentarji: