V finalu octavia, golf, 2008, captur in tucson

Končni izbor: Zmagovalec bo znan januarja, nasledil bo renaulta clia.
Fotografija: Za slovenski avto leta se letos poteguje 18 kandidatov. FOTO: Uroš Modlic
Odpri galerijo
Za slovenski avto leta se letos poteguje 18 kandidatov. FOTO: Uroš Modlic

Bralci, gledalci in poslušalci ste s svojimi glasovi med 18 kandidati določili pet finalistov za slovenski avto leta 2021, to pa so škoda octavia, volkswagen golf, peugeot 2008, renault captur in hyundai tucson.

V končnem izboru bosta torej dva, recimo jima klasična modela iz precej množičnega spodnjega srednjega razreda, poleg njiju pa še trije športni terenci oziroma križanci.

Med glasovi sodelujočih medijev sta največ točk prejela škoda octavia in volkswagen, ker pa je bilo absolutno število glasov večje pri škodi octavii, bo ta finale začela s šestimi točkami, volkswagen golf s štirimi, peugeot 2008 s tremi, renault captur z dvema in hyundai tucson z eno točko.

Škoda octavia. FOTO: Blaž Kondža
Škoda octavia. FOTO: Blaž Kondža


Po enakem točkovnem sistemu bomo pet finalistov ocenili še novinarji sodelujočih redakcij. To so Motorevija AMZS, Delo in Slovenske novice, Dnevnik in Nedeljski dnevnik, Večer, Evo, Avto magazin, Val 202 in TV-oddaja Avtomobilnost, spletni portal Planet Siol in avtomobilski blog Komotar Minuta.

Volkswagen golf FOTO: Aljaž Vrabec/Delo
Volkswagen golf FOTO: Aljaž Vrabec/Delo


Model, ki bo prejel največ točk, bo 9. januarja 2021 postal slovenski avto leta 2021. Nasledil bo lanskega zmagovalca – renaulta clia.

Peugeot 2008 FOTO: Gregor Pucelj/Delo
Peugeot 2008 FOTO: Gregor Pucelj/Delo


Sodelujoče redakcije so letos skupaj prejele 25.379 glasov (lani 21.388), od tega 20.061 po spletu in 5318 prek dopisnic.

Na sklepnem izboru bodo izžrebani tudi nagrajenci. Najlepša hvala vsem za sodelovanje.

Renault captur FOTO: Gašper Boncelj/Delo
Renault captur FOTO: Gašper Boncelj/Delo


Hyundai tucson FOTO: Hyundai
Hyundai tucson FOTO: Hyundai

Komentarji: