Predstavitvena informacija

Mestno potovanje v prihodnost

Linz preseneča, navdušuje in spreminja: ali na ladji po Donavi, s čudovitimi koncerti visoko nad mestom, z razpršilnim odmerkom v galeriji grafitov ali ob eksperimentiranju v muzejih. Kdor doživi to edinstveno atmosfero, se bo vedno znova navdušeno vračal.
Fotografija: Linz očara obiskovalce. FOTO: Linz Tourismus / Robert Josipović
Odpri galerijo
Linz očara obiskovalce. FOTO: Linz Tourismus / Robert Josipović


Obiskovalce očarajo sproščeno vzdušje v središču mesta, zgradbe iz različnih obdobij, pestra kulturna ponudba in reka Donava. Obrežja so namenjena sprostitvi in kulturi: podnevi vabijo k počitku na zelenicah ali v lokalih, ob večerih pa pustijo opazovalce brez besed futuristično osvetljene fasade muzejev. Osupljive so tudi razstave sodobnih umetniških del v muzeju Lentos Kunstmuseum in inovativni projekti v centru Ars Electronica. V muzeju prihodnosti se sreča tehnologija z vizionarsko medijsko umetnostjo. Nekoliko po reki navzdol, v industrijskem pristanišču, je Mural Harbor  ̶  največja evropska galerija grafitov z več kot sto pisanimi umetniškimi deli. Ob tem vam jekleni svet v bližnjem industrijskem območju omogoča nepozaben pogled v zakulisje.

Vzdušje v središču mesta je zelo sproščeno. FOTO: Österreich Werbung / Volker Preusser
Vzdušje v središču mesta je zelo sproščeno. FOTO: Österreich Werbung / Volker Preusser


Linz se od drugih mest razlikuje po svojem nezamenljivem značaju in nenehnem razvoju, ob tem pa so v Unescovem mestu medijskih umetnosti v središču ljudje, ki tukaj ne bodo doživeli le nepozabnega časa ob Donavi, ampak tudi spremembe, ki jih Linz zagotovo širi.

Preberi več: www.austria.info

Poleti na obrežjih Donave vrvi od življenja. FOTO: OÖ Tourismus / Robert Maybach
Poleti na obrežjih Donave vrvi od življenja. FOTO: OÖ Tourismus / Robert Maybach


Muzej prihodnosti
Spoznajte nove svetove umetne inteligence.
»Muzej prihodnosti« se posveča jutrišnjemu svetu. Interaktivne razstave na umetniški način prikazujejo vplive tehnologij na človeški vsakdan, edinstven pa je tudi Deep Space 8K s slikovnimi svetovi in 3D-animacijami. 

Preberi več

Umetnost grafitov 
Občudujte pisana umetniška dela v galeriji Mural Harbor.
Pristanišče mesta Linz krasi več kot 100 umetniških del v obliki grafitov na 50 metrov visokih industrijskih zgradbah. Mural Harbor je ena največjih galerij grafitov na prostem. Po vodenju se lahko udeleženci sami preizkusijo v ustvarjanju grafitov.

Preberi več

Mural Harbor je ena največjih galerij grafitov na prostem. FOTO: Linz Tourismus / Robert Josipović
Mural Harbor je ena največjih galerij grafitov na prostem. FOTO: Linz Tourismus / Robert Josipović


Življenje ob Donavi
Poleti na obrežjih Donave vrvi od življenja.
Donava teče skozi središče živahnega centra Linza. Mogočni tok reke obdajajo številne kulturne zgradbe, ki ob večerih poskrbijo za pisano igro barv. Poleti pričara plaža skupaj z lokali na nabrežju občutek pravih počitnic.

Preberi več

Skozi Linz teče reka Donava. FOTO: Linz Tourismus / Tom Mesić
Skozi Linz teče reka Donava. FOTO: Linz Tourismus / Tom Mesić


Vožnja na grič
Raznolik grič Pöstlingberg je doživetje za mlade in stare.
539 metrov visok Pöstlingberg z baziliko na vrhu se ponosno dviga nad mestom. Nanj se v le 20 minutah povzpnete po eni najbolj strmih železniških prog na svetu. Razgledna terasa, živalski vrt in palčkovo kraljestvo so vsekakor vredni ogleda.

Preberi več
 
Najsodobnejša operna hiša
Sodobno glasbeno gledališče navdušuje občinstvo.
Muzikali, opere in plesno gledališče so našli svoj dom v glasbenem gledališču. Mogočna zgradba ob parku Volksgarten, odprta šele od leta 2013, spada med najsodobnejše operne hiše Evrope. Njihova hišna produkcija navdušuje tako občinstvo kot kritike.

Preberi več 

Festival ulične umetnosti
Več kot sto prireditev ulične umetnosti spremeni center Linza vsako leto tri dni v juliju v oder na prostem. Od blizu lahko doživite akrobate, komike, klovne in glasbenike ter njihovo brezmejno ustvarjalnost in sposobnost improvizacije.

Datum: od 18. do 20. julija

Preberi več