Predstavitvena informacija

Pet destinacij, ki jih morate obiskati

Leto že prehaja v drugo polovico in kmalu bo nastopil vaš zasluženi poletni dopust. Potrebujete idejo, kam odpotovati? Možnosti je res ogromno, mi pa smo izbrali nekaj najbolj priljubljenih destinacij za nepozabno potovanje. 
Fotografija: Foto Yakobchukolena Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
Foto Yakobchukolena Getty Images/istockphoto

Na seznamih najbolj priljubljenih in trendovskih destinacij tega leta so se znašli tudi kraji, ki jih marsikdo ne bi pričakoval. Naj vam naslednjih pet destinacij s seznama priznanega vodiča služi kot navdih pri izbiri vaše naslednje pustolovščine čez mejo.Portugalska
Ta slikovita iberska država končno stopa iz sence sosede Španije in postaja središče kulture, umetnosti, kulinarike, pestrega dogajanja in nočnega življenja. Med mesti, ki privabljajo vse več obiskovalcev, je zagotovo glavno mesto Lizbona; zaradi prelepih plaž in poskočnih valov pa je portugalska obala že lep čas priljubljeno zbirališče surferjev.

Lizbona Foto Seanpavonephoto Getty Images/istockphoto
Lizbona Foto Seanpavonephoto Getty Images/istockphoto


Čile
Zakaj ne bi obiskali Čila v letu, ko praznuje 200 let samostojnosti? Leži med Andi, Tihim oceanom, Atacamo in divjo pokrajino Patagonijo. Raziščite najbolj suho puščavo na svetu, urbane galerije na prostem v Santiagu, skrivnost Velikonočnega otoka in se podajte med fjorde, ledenike in vulkane.

Velikonočni otok Foto Adrian Wojcik Getty Images/istockphoto
Velikonočni otok Foto Adrian Wojcik Getty Images/istockphoto


Nova Zelandija
Imate radi avanture? Potem je Nova Zelandija prava za vas. Živahno letoviško mesto Queenstown se je upravičeno oklicalo za svetovno pustolovsko prestolnico – ne le, da so tam izumili bungee jumping, možnosti, ki jih ponuja za sproščanje adrenalina, je nešteto. Krasijo jo tudi številne naravne lepote in izročilo maorske kulture.

Padalec nad Queenstownom Foto Byillustration Getty Images/istockphoto
Padalec nad Queenstownom Foto Byillustration Getty Images/istockphoto


Gruzija
Tudi Gruzija letos praznuje častitljivo obletnico, in sicer sto let osamosvojitve. Ponosna je na svojo tradicijo in zaznamovana s svojo preteklostjo. Okusite lokalno kulinariko, ki se navdihuje pri starodavnih receptih, in neizmerno gostoljubnost prebivalstva ter se namočite v zdravilni žvepleni kopeli. 

Tradicionalna gruzijska pogostitev Foto Fascinadora Getty Images/istockphoto
Tradicionalna gruzijska pogostitev Foto Fascinadora Getty Images/istockphoto


Južna Afrika
Prizorišče svetovnega prvenstva v nogometu 2010 je dežela nasprotij, ki se ponaša s čudovitimi plažami, gorami, pestrostjo rastlinstva in živalstva; slovi po vinogradništvu in razgibani kulturi. Južnoafriški borec za človekove pravice Nelson Mandela bo letos dopolnil častitljivo starost sto let, kar bodo proslavili s številnimi športnimi, izobraževalnimi in umetniškimi dogodki.

Mahanje z južnoafriškimi zastavicami Foto Rawpixel Getty Images/istockphoto
Mahanje z južnoafriškimi zastavicami Foto Rawpixel Getty Images/istockphoto
Ne glede na to, katero počitniško destinacijo boste izbrali, pa ne pozabite poskrbeti za finančno varnost, če se vam ali vašim sopotnikom zgodi kakšen nepredviden dogodek, kot sta to na primer nezgoda ali bolezen. Pred odhodom čez mejo zato ne pozabite na Vzajemnino zavarovanje za tujino s 24-urno asistenco v slovenskem jeziku, saj boste na ta način preprečili, da bi se vaše počitnice spremenile v ene dražjih do sedaj.