Predstavitvena informacija

Poletje diši po aktivnih počitnicah

Poleti si z veseljem namenimo nekaj več časa zase, za družino in prijatelje.
Fotografija: Malta, nova vroča destinacija Mediterana FOTO: Viewingmalta.com
Odpri galerijo
Malta, nova vroča destinacija Mediterana FOTO: Viewingmalta.com

Poleti si z veseljem namenimo nekaj več časa zase, za družino in prijatelje. Skupne trenutke skrbno načrtujemo, da so doživetja res nekaj posebnega in jih potem z veseljem nosimo s seboj vse življenje. Prav tako kot skrbno izbiramo doživetja, veliko časa posvetimo tudi izbiri lokacije poletnih počitnic. Ste letos že izbrali svojo? Morda vam mi prišepnemo naš predlog: Malta, nova vroča destinacija Mediterana, do katere lahko poleti poletite kar iz Ljubljane.

Majhen, zgolj 27 km dolg in 9 km širok otok, je kot nalašč ustvarjen za raziskovanje. Ne glede na to, ali potujete z družino, sami ali z družbo prijateljev.

Geološko del Afrike, arhitekturno precej arabska, kulinarično seveda mediteranska, z veliko sakralne dediščine Malteških vitezov (Velikih mojstrov) in funkcionalno angleška. Malta je destinacija, kjer znamenitostim, aktivnostim ter nočnemu življenju ni videti konca.

Si že od nekdaj želite zaplavati z delfini? Za vse polnoletne je na voljo edinstvena priložnost plavanja z delfini, lahko si pa doživetje ogledate le kot gledalec na tribuni. Poleg pa se nahaja ogromen vodni park Splash & Fun za fantastično zabavo vseh generacij. Če imate otroke vsekakor priporočamo obisk Popajeve vasi, kjer se lahko prehodite po kulisah filma Robina Williamsa in preizkusite ali je Popaj še vedno tako zelo močan. Ne pozabite pa s seboj prinesti tudi kopalk, saj ima zalivček tudi nekaj vodnih aktivnosti.

FOTO: Viewingmalta.com
FOTO: Viewingmalta.com


Vas očara podvodni svet Mediterana? Z masko na glavi lahko odkrijete bogat vodni živež in tudi številne potopljene ladje. Tako imenovani »shipwreck diving« je prava poslastica med potapljači, če pa le-to še niste, lahko na Malti opravite vse potrebne tečaje in licence za potapljanje.

Z masko na glavi lahko odkrijete bogat vodni živež in tudi številne potopljene ladje. FOTO: Viewingmalta.com
Z masko na glavi lahko odkrijete bogat vodni živež in tudi številne potopljene ladje. FOTO: Viewingmalta.com


Si upate voziti po levi? Potem je najem avtomobila pravi korak, da se dogodivščina začne. Brez skrbi, vsi bodo vedeli, da vozite najet avtomobil, saj imajo samo rent a car-ji v registrski številki črki K ali Q.

Lahko pa si privoščite številne izlete z ladjico okrog Malte, ali na sosednji otok Comino, kjer zaplavate v svetovno znani Modri laguni, poznani po istoimenskem filmu. Poleg naravnih znamenitosti, ki so povezne s čudovitim sinje modrim morjem, vam priporočamo tudi ogled Dingli klifov, čudovite ribiške vasice Marsaxlokk in Modre jame. Morje na Malti je res čudovito in poleg lepih peščenih plaž se lahko odpravite tudi do drugačnih zalivov, kor je na primer St. Peter's pool ali jame Dragonara (tudi imenovana koralna laguna).

FOTO: Viewingmalta.com
FOTO: Viewingmalta.com


Za vse filmoljube je tukaj tudi Dwejra, na sosednjem otoku Gozu, kjer so snemali Igre prestolov. Vsekakor vas bo Odisejev otok, kjer naj bi ga 7 let v ujetništvu zadrževala lepa Calypso, očaral. Sprehodite se po citadelli glavnega mesta Victorie, zaplavajte v zalivu Xlendi ali na peščeni rdeči Ramla plaži. Obiskati velja tudi baziliko Ta' Pinu in vas obrtnikov, kjer vam bodo z veseljem dali za poizkusiti njihov ovčji sir Gbejniet, prigrizek iz rikote pastizzi ali bigillo, namaz iz fižola. Za ljubitelje malce bolj eksotične kulinarike pa priporočamo polže ali prepelice.

Za vse navdušence zgodovine in umetnostne zgodovine vas vsekakor očarajo umetnine Caravaggia, templji Hagar Qim, Mnajdra ali Ggantija, ki predstavljajo najstarejša svetišča na Zemlji, katakombe ali pa trdnjave, ki so jih zgradili Malteški vitezi.

Ste party animal? Naj vas povabimo v party ulico Paceville, kjer se najde zabava za vsak glasbeni okus in za vse starosti. Za vse ljubitelje festivalov pripravljajo v maju techno festival Lost&Found, poleti pa Ghanafest (festival etno glasbe), jazz festival, koncert Celine Dion, MTV koncert in Tomorrowland.

Malto izjemno dobro poznajo v turistični agenciji Britannia Tours, ki je pravzaprav podružnica malteške agencije. Sedaj, v februarju nudijo posebne popuste za rezervacije poletnih počitnic, pa tudi za jezikovne tečaje na Malti.
Ponudbe se cenovno gibljejo že od 522€ naprej, na voljo pa je pester izbor počitnic, pa tudi potovanj z vključenimi ogledi ter slovenskim vodnikom.

Več o njihovi ponudbo lahko vidite na www.britannia-tours.si, ali pa jim pišite na info@britannia-tours.si in z veseljem bodo pripravili najboljše poletne počitnice za vas.

FOTO: Viewingmalta.com
FOTO: Viewingmalta.com

Komentarji: