Carole Ghosn: Obtožbe proti meni so iz trte izvite

Soproga nekdanjega prvega moža Renaulta in Nissana je vesela, ker je njen mož pobegnil v Libanon.
Fotografija: Carole Ghosn je prvič spregovorila, odkar so Japonci izdali nalog za njeno aretacijo. FOTO: Mohamed Azakir/Reuters
Odpri galerijo
Carole Ghosn je prvič spregovorila, odkar so Japonci izdali nalog za njeno aretacijo. FOTO: Mohamed Azakir/Reuters

»Opravila sem z Japonsko,« je dejala Carole Ghosn, soproga Carlosa Ghosna, ki je pobegnil z Japonske, kjer je čakal na sojenje zaradi domnevnih finančnih malverzacij.

Štiriinpetdesetletna modna oblikovalka iz New Yorka libanonskega rodu je v pogovoru za Reuters zanikala, da je aprila lani med zaslišanjem na tokijskem sodišču lagala o srečanju z neimenovanimi posamezniki, zaradi česar je sodišče v Tokiu pred kratkim izdalo nalog za njeno aretacijo.


»Japonske varnostne službe so maščevalne«


»Obtožbe proti meni so iz trte izvite,« je poudarila Ghosnova. »Zaslišanje je trajalo štiri ure, nato so me izpustili ... zdaj pa so po devetih mesecih izdali nalog za mojo aretacijo. Japonske varnostne službe so maščevalne. To, kar počnejo, nima nobene zveze z zakonom.«

Carole Ghosn in Carlos Ghosn med intervjujem za Reuters v Bejrutu. FOTO: Mohamed Azakir/Reuters
Carole Ghosn in Carlos Ghosn med intervjujem za Reuters v Bejrutu. FOTO: Mohamed Azakir/Reuters


Na vprašanje, ali bi svojega moža odvrnila od pobega, če bi zanj vedela, je odgovorila: »Če bi mi to zaupal, bi mu sprva seveda odsvetovala in priporočala, naj se bori in dokaže svojo nedolžnost. A sčasoma sem ugotovila, da na Japonskem ne bo deležen pravičnega sojenja. Zdaj sem vesela, da je to storil.«Po pobegu se je njen soprog odpravil v Bejrut, kjer zdaj živita skupaj. Čez dan se pripravljata na sojenje, Carlos si namreč prizadeva, da bi mu sodili v Libanonu, zvečer pa se družita s prijatelji. Ghosnova zdaj obžaluje le to, da je za svojo petdesetletnico priredila razkošno zabavo v Versajski palači, ki je postala predmet preiskave francoske policije.

Preberite še:

Komentarji: