»Despacito« z novim rekordom na YouTubeu

Portoriški pop zvezdnik Luis Fonsi je s pesmijo Despacito dosegel šest milijard ogledov in se tako zapisal v zgodovino Youtubea.
Fotografija: Luis Fonsi je za pesem prejel številne nagrade. FOTO: Mario Anzuoni/Reuters
Odpri galerijo
Luis Fonsi je za pesem prejel številne nagrade. FOTO: Mario Anzuoni/Reuters

Video, ki je že nekaj časa najbolj uspešen posnetek na platformi, je v začetku tedna kot prvi v zgodovini dosegel šest milijard ogledov. Video in pesem Despacito je Universal Music Latin izdal 12. januarja 2017. Besedilo Descpacita, ki v slovenskem prevodu pomeni zelo počasi, pripoveduje o fantu, ki nagovarja dekle in jo vabi k plesu, saj si želi, da bi z njo preživel vroče trenutke.Pesem je hitro postala globalna uspešnica in v času največje priljubljenosti na YouTubeu beležila do 25,7 milijona klikov dnevno. Trenutno ima še vedno 2,8 milijona ogledov na dan, tako da ogledi še kar naraščajo, na kar se je eden izmed oboževalcev pod komentarji videa na YouTubeu pošalil, da bo število ogledov kmalu preseglo število ljudi na zemlji.

Despacito je tudi prvi video, ki je v najkrajšem času dosegel dve milijardi ogledov, in sicer v 155-ih dneh, tri milijarde v 204-ih dneh ter 4 milijarde v 272-ih dneh. V dosegu prve milijarde pa rekord še vedno drži pevka Adele s pesmijo Hello.Na drugo mesto se je zavihtel britanski pevec Ed Sheeran s pesmijo Shape of You, ki ima 4,09 milijarde ogledov, na tretje mesto pa ameriški raper Wiz Khalifa s skladbo See You Again, ki jo je posnel s Charliejem Puthom in ima 4,02 milijarde ogledov.

Komentarji: