Dovoljenje za Instagram

Jennifer Lopez z levo roko osrečuje svoje sledilce.
Fotografija: Agencijam odžira zaslužek. 
FOTO: Shutterstock
Odpri galerijo
Agencijam odžira zaslužek.  FOTO: Shutterstock

Človek bi pričakoval, da filmsko-glasbena zvezdnica Jennifer Lopez koga toži zaradi poseganja v njeno zasebnost, zdaj pa je tarča medijskih obtožb sama. Zaradi fotografije, na kateri je s partnerjem Alexom Rodriguezom. To seveda ni nič spornega, toda J.Lo je fotografijo s sledilci na svojem instagramu delila brez dovoljenja.

V zrak sta skočili agenciji Splash News in Picture Agency, lastnici posnetka. Predstavniki agencij trdijo, da so objavo fotografije izrecno prepovedali in da je Lopezova to storila na lastno pest, brez dovoljenja in avtorizacije. Na sporno objavo je bila J.Lo opozorjena že konec predlanskega leta, a se ni odzivala.


Za 150 tisočakov


Fotografija, pravijo tožniki, je menda veliko vredna zaradi kakovosti in seveda vsebine, zvezdniškega para, agencija in fotograf pa bi jo lahko obilno tržila. Z deljenjem na instagramu je posnetek seveda zgubil velik del svoje vrednosti. Agencijski tožnici zahtevata 150.000 dolarjev odškodnin in prepoved nadaljnjega objavljanja fotografije.

Tudi če bo tožbo izgubila, Jennifer Lopez ne bo hudega, med drugim bo prihodnje leto skupaj s Shakiro nastopila na finalu Super Bowla, lige ameriškega nogometa, kar je medijsko eden najodmevnejših športnih dogodkov na svetu, ki bo poleg vsega praznoval še stoletnico.

Kršenje avtorskih pavic v visoki družbi zadnje čase ni redko, nedolgo tega je bila tožena ameriška manekenka Gigi Hadid, tudi ona zaradi fotografije, na kateri je bil njen nekdanji partner Zayn Malik, tudi ta posnetek pa se je brez dovoljenja znašel na instagramu.

Komentarji: