Harry izbral svojo poročno pričo

Znana je nova podrobnost poroke leta na kateri si bosta 19. maja večno zvestobo obljubila britanski princ Harry in Meghan Markle.
Fotografija: Harry bo kmalu pred oltar popeljal svojo izbranko. FOTO: Mark Marlow/AFP
Odpri galerijo
Harry bo kmalu pred oltar popeljal svojo izbranko. FOTO: Mark Marlow/AFP

LONDON – Britanski princ Harry bo čez malo manj kot mesec dni dahnil usodni da svoji izbranki, ameriški igralki Meghan Markle. Ob tem pomembnem dogodku želi ob sebi svojega starejšega brata princa Williama, ki si ga je izbral za poročno pričo, so sporočili z britanskega dvora.

»Vojvoda cambriški (William) je počaščen in se zelo veseli svoje vloge pri poroki, ki bo potekala 19. maja v kapeli svetega Jurija,« je Kensingtonska palača zapisala na družbenem omrežju Twitter. Williamova častna vloga pri tem dogodku je bila pričakovana, saj je bil tudi 33-letni Harry poročna priča svojemu bratu na poroki z vojvodinjo cambriško leta 2011.

Kraljeva družina je na poročni obred in sprejem, ki se bosta odvila v Windsorskem gradu, povabila okoli 600 gostov. Po obredu se bosta novoporočenca s konjsko vprego zapeljala po Windsorju, zunaj obzidja gradu, kjer ju bodo lahko v živo videli številni Britanci. 33-letni princ in 36-letna ameriška igralka, ki sta par od leta 2016, sta se zaročila novembra lani, konec istega meseca pa sta o tem obvestila tudi širšo javnost.

Komentarji: