Istospolna poroka v britanski kraljevi družini

Bratranec kraljice Elizabete II. je svojo istospolno usmerjenost razkril leta 2016.
Fotografija: Kraljica o istospolni poroki svojega sorodnika še ni spregovorila, je pa v preteklosti podprla skupnost istospolno usmerjenih. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Kraljica o istospolni poroki svojega sorodnika še ni spregovorila, je pa v preteklosti podprla skupnost istospolno usmerjenih. FOTO: Reuters

London – Britanska kraljeva družina si bo letošnje leto zagotovo zapomnila (tudi) po porokah. Maja sta pred oltar stopila princ Harry in Meghan Markle, oktobra si bosta zvestobo obljubila še princesa Eugenie in njen izbranec Jack Brooksbank. Vmes pa se bo zgodila še ena prelomna poroka – prva istospolna poroka v britanski kraljevi družini.

Lord Ivar Mountbatten, bratranec Elizabete II., se bo poleti v zasebni kapeli na svojem posestvu v Devonu poročil s svojim partnerjem Jamesom Coylom. Petinpetdesetletni Ivar, ki ima tri hčerke, je istospolno usmerjenost priznal pred dvema letoma. V poročni ceremoniji bo sodelovala tudi njegova nekdanja žena Penny, s katero sta se ločila pred osmimi leti. Svojega nekdanjega moža bo pospremila do oltarja. Lepo gesto so predlagale njune hčerke, je razkrila Penny.

Lord Mountbatten je za The Mail povedal, da njegovih kraljevih sorodnikov na poroko ne bo, da pa so kljub temu veseli. Dejal je še, da bosta namesto torte verjetno imela sir. Poročna ceremonija bo majhna, le za družino in najožje prijatelje, še okoli 120 ljudi pa bo prišlo na slavje po poroki.

Komentarji: