Michael J. Fox spregovoril o najtežjih trenutkih

Ameriški igralec je kljub bolezni in poškodbam znova našel voljo do življenja.
Fotografija: Michael J. Fox je svojo kariero zaradi bolezni prekinil za več kot desetletje. FOTO: Lucas Jackson/Reuters
Odpri galerijo
Michael J. Fox je svojo kariero zaradi bolezni prekinil za več kot desetletje. FOTO: Lucas Jackson/Reuters

Ameriški igralec Michael J. Fox je spregovoril o najtežjih trenutkih, s katerimi se je moral spoprijeti, odkar je leta 1991 zbolel za parkinsonovo boleznijo. V pogovoru za revijo People je povedal, je bilo zlasti hudo pred dvema letoma, ko se mu je na hrbtenjači pojavil benigni tumor, ki mu je povzročal hudo bolečino.

»Če si ga ne bi dal operirati, bi ostal paraliziran. Vendar je bila operacija nevarna, tumor se je oklepal hrbtenjače, zato so morali biti pri odstranjevanju zelo previdni, da ne bi naredili še večje škode,« je povedal 59-letni igralec. Operacija je bila uspešna, za Foxa pa se je začela štirimesečna rehabilitacija, med katero se je znova moral naučiti hoditi. 


Med padcem si je poškodoval roko


Misleč, da je najhuje mimo, se je igralec po rehabilitaciji odpravil z družino na dopust na otok Martha's Vineyard, nato pa se sam vrnil v newyorško stanovanje, da bi se pripravil za vlogo v filmu Spika Leeja. V jutranjih urah, tik pred začetkom snemanja, je izgubil ravnotežje, padel na tla in si hudo poškodoval roko.

»To je bil najmračnejši trenutek mojega življenja. Nenadoma se mi je stemnilo pred očmi. V kuhinji sem se naslonil na steno, in medtem ko sem čakal, da pride rešilec, sem si rekel: Dosegel si dno ... Parkinsonova, težave s hrbtenjačo, zlomljena roka, kaj še te lahko doleti?«


Pomagali so mu televizijski kvizi


Kljub poškodbam je igralec dejal, da je sčasoma znova našel voljo do življenja, pri čemer mu je pomagalo gledanje televizijskih iger iz sedemdesetih let, ki so v njegovo življenje prinesle pozitivnost.

Zvezdnik iz filmov in TV-serij, kot sta Vrnitev v prihodnost (1985) in Vsi županovi možje (Spin City, 1996–2002), je še razkril, da ima zaradi parkinsonove bolezni težave s kratkoročnim spominom in si težko zapomni filmske vrstice in dialoge.

Komentarji: