Najbolj vroče ime v moški modi

Za Kima Jonesa pravijo tudi, da gradi mostove med svetovama visoke mode in mode za vsak dan.
Fotografija: Kim Jones se je rodil v Londonu očetu Angležu in materi Danki, ki sta se spoznala na Kanarskih otokih (fotografija je simbolična). FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Kim Jones se je rodil v Londonu očetu Angležu in materi Danki, ki sta se spoznala na Kanarskih otokih (fotografija je simbolična). FOTO: Reuters

Na posnetku, ki je bil v zadnjem letu eden največkrat objavljenih v svetu mode in so ga delili in všečkali tisoči na družabnih omrežjih, je Kim Jones (44) na modni brvi v družbi supermanekenk, Kate Moss in Naomi Campbell. Nastal je na Vuittonovi modni reviji AW18, na kateri je še zadnjič predstavil moško kolekcijo za to modno hišo. Pred dobrim mesecem je Jones namreč postal umetniški direktor za moško modo pri Diorju.

Rodil se je v Londonu očetu Angležu in materi Danki, ki sta se spoznala na Kanarskih otokih. Ko je bil star tri leta, se je družina preselila v Ekvador. Njegov oče je bil geolog, zato so se veliko selili po svetu. Zgodnje otroštvo je preživel v Keniji, Bocvani, Tanzaniji in na Karibih.

Kim Jones obožuje naravo in Davida Attenborougha. »Attenborough je najbolj kul človek na svetu,« pravi o 92-letnem najbolj znanem naravoslovcu na svetu in najbolj slavnem avtorju oddaj o naravi. Ta hip najbolj vroče ime v moški modi si zelo prizadeva, da bi rešili pred izumrtjem opico Pygathrix nemaeus, enega najbolj pisanih primatov na svetu.

V modnem svetu sta njegova junaka John Galliano in Alexander McQueen. Zanju pravi, da sta (bila) bolj umetnika kot modna kreatorja. V preteklosti je sodeloval s podjetjem Umbro, ki proizvaja športna oblačila za vsak dan, med drugim pa je delal tudi za Nike, Uniqlo in Topman, znamke poulične mode, tako imenovane streetwear. Sovraži izraz poulična moda. »Kje pa naj nosimo oblačila, če ne na ulici!?« se čudi britanski modni kreator. Zanj pravijo tudi, da gradi mostove med svetovama visoke mode in mode za vsak dan. To počne dlje in bolje kot vsi drugi.

Komentarji: