Naomi Osaka z vijoličastnimi lasmi in teniškim loparjem v stripu

Mango bodo prvič objavili tik pred iztekom leta v reviji Nakayoshi.
Fotografija: Triindvajsetletna Naomi Osaka je v domovini občasno tarča rasističnih pripomb. FOTO: Tony O'brien/Reuters
Odpri galerijo
Triindvajsetletna Naomi Osaka je v domovini občasno tarča rasističnih pripomb. FOTO: Tony O'brien/Reuters

Teniška zvezdnica Naomi Osaka, ki je trikrat osvojila grand slam, se bo kmalu pojavila kot lik v japonskem stripu manga. Na svojem tviterju je že objavila sliko, na kateri je upodobljena kot dekle z vijoličastimi lasmi, oranžnim ščitnikom in seveda s teniškim loparjem v rokah. Strip bodo prvič objavili tik pred iztekom tega leta v reviji Nakayoshi.

Najboljše plačana športnica sveta, ki je s tega mesta letos izpodrinila Sereno Williams, je ob tem povedala, da gredo zasluge za objavo predvsem njeni sestri Mari Osaka, ki je sodelovala pri ustvarjanju lika, in da se že veseli prve objave. Obe sta, tako kot večina japonske mladeži, odraščali v kulturi branja mang in gledanja animejev.

Prvi poskus, da bi upodobili Naomi Osaka v animirani obliki v neki reklami, je pred časom propadel. Dekle je namreč mešanega porekla, mama je Japonka, oče Haitijec, in proizvajalec rezancev Nissin je v reklami Naomi posvetlil polt in ji narisal svetlo rjave lase. »Precej očitno je, da ima moja koža ten,« je komentirala pred kakšnim letom. Podjetje se ji je potem opravičilo.

Triindvajsetletna izjemna športnica v domovini uživa veliko podporo, po drugi strani pa je zaradi svojega porekla pogosto deležna rasističnih pripomb. A svoje mnenje je pred časom že odločno izrazila. Ko so v ZDA izbruhnili protesti zaradi temnopoltega Georga Floyda, ki ga je ubil belski policist, je s svojim fantom, raperjem Cordaeom odletela v Minneapolis in se pridružila demonstracijam. Velja za sramežljivo in zadržano dekle, ki ne uživa v medijski pozornosti. A odkar zmaguje, se ji ne more izogniti. Kljub temu na vprašanja še vedno odgovarja kratko, občasno pa se izvije tudi s kakšno referenco na Pokemone.

Komentarji: