Preveč manični »zaspani« Joe

Jim Carrey razveseljuje in razburja v vlogi Joeja Bidena.
Fotografija: Igralec Jim Carrey in se prelevil v izvoljenega novega predsednika ZDA Joeja Bidna. Foto SNL
Odpri galerijo
Igralec Jim Carrey in se prelevil v izvoljenega novega predsednika ZDA Joeja Bidna. Foto SNL

Priljubljeni dolgoletni televizijski šov Saturday Night Live na televizijski mreži NBC, ki Američane zabava že 46. sezono, slovi po zabavnih političnih skečih, v katerih znane politične obraze oponašajo znani igralci. Pred časom se je ekipi pridružil igralec Jim Carrey in se prelevil v izvoljenega novega predsednika ZDA Joeja Bidna. Družbo mu delata Alec Baldwin kot Trump in Maya Rudolph kot izvoljena podpredsednica Kamala Harris.

Carrey se je vloge lotil zagreto, strelja s prsti kot kavbojec in stresa Bidnove zdaj že ponarodele fraze: »Here's the deal, folks.« (Takole se zmenimo, družba.) A gledalci in kritiki niso najbolj zadovoljni z Carreyevim delom. Nekateri mu očitajo, da je kot Biden preveč energetičen, celo maničen, frenetičen in da se pri tem preveč pači.»Biden je bolj počasen in dolgočasen,« se je pritožil pisec in komik Sean O’Connor, ki pravi, da Carreyju ni uspelo ujeti Bidnovih okorelih gibov in ponavljajočih se poz. Nekateri so prepričani, da Carrey nikoli ni gledal posnetkov Bidna, kaj šele, da bi ga zares študiral kot lik. Očitajo mu, da je preveč podoben drugim svojim junakom iz filmov Maska in Ace Ventura: Nori detektiv. Mnogi pogrešajo Jasona Sudeikisa in Woodyja Harrelsona, ki sta Bidna imitirala v času Obamove administracije.

A društvo karikaturistov je stopilo kolegu Carreyju v bran – tudi on se v prostem času namreč ukvarja z risanjem karikatur. Imitiranje je kot ustvarjanje karikatur, pri čemer moraš poudariti določene poteze človeka – in Biden, v nasprotju z Nixonom, Clintonom, Bushem in Trumpom, nima posebnih obraznih značilnosti, na katere bi se imitator lahko oprl, so ga branili. Joe Biden se je na volitvah izkazal, kako kaže Carreyju na SNL, pa še ni znano. Bo ostal samo nekaj tednov ali ima pred sabo še štiri leta?

Komentarji: