Razkril se je na youtubu, staršem v e-pismu

Mladi Britanec Daniel James Howell je že lep čas eden od pomembnih spletnih vplivnežev, pred kratkim pa je na youtubu, kjer ima več kot 600 milijonov ogledov, odkrito priznal, da je gej.
Fotografija: Daniel Howell se je odločil, da bo po svojem »coming outu« postal glasnik LGBTQ populacije. FOTO: Instagram D. H.
Odpri galerijo
Daniel Howell se je odločil, da bo po svojem »coming outu« postal glasnik LGBTQ populacije. FOTO: Instagram D. H.

Mladi Britanec Daniel James Howell je že lep čas eden od pomembnih spletnih vplivnežev, pred kratkim pa je na youtubu, kjer ima več kot 6,6 milijona sledilcev, skupno pa prek 600 milijonov ogledov,  odkrito priznal, da je gej. V svojih vlogih je doslej večinoma duhovito razlagal (svoj) vsakdan, zdaj pa bo ubral nekoliko drugačno pot, saj je prepričan, da lahko ravno uspešni vlogerji mladim zagotavljajo zanesljive informacije s področja LGBT. »Na spletu in družbenih omrežjih se mladi lahko pogovarjajo o temah, o katerih se v realnem svetu ne govori.«

Tudi on je dolgo molčal o tem, kar ga je začelo dušiti, in v enem od vlogov pred dvema letoma je priznal, da se bori z depresijo. Zdaj je 28-letnik naredil usodni korak. Da je gej, je najprej zaupal staršem, in to kar po elektronski pošti. »Nisem več zdržal, moralo je priti na dan. Zdi se mi, da je bil prej pred mano nenehno steklen zid, zdaj pa v mojem življenju ni več nobenih ovir.«

Daniel Howell je ravno malo pred svojim 28. letom priznal, da je gej. »Najbolj primerna, a vseeno neprimerna rojstnodnevna torta,« je napisal na svojem instagramu. FOTO: Instagram D. H.
Daniel Howell je ravno malo pred svojim 28. letom priznal, da je gej. »Najbolj primerna, a vseeno neprimerna rojstnodnevna torta,« je napisal na svojem instagramu. FOTO: Instagram D. H.
Upa, da bo z vloganjem pomagal tudi drugim mladim, ki se še niso opogumili, da bi (si) priznali, kdo v resnici so, je dejal simpatični mladenič, ki je leta 2010 vpisal študij prava, a že po letu dni ugotovil, da ga to niti malo ne zanima, nato pa si je komunikacijsko kilometrino nabiral na BBC-ejevem Radiu 1 z nedeljskimi zabavnimi šovi, pozneje z oddajami o internetu in družbenih omrežjih, ki so nastajale v sodelovanju s Philom Lestrom.

Z Lestrom Daniel živi že od leta 2011, a o podrobnostih do zdaj ni govoril, čeprav sta se pogosto pojavljala v Danielovem videoblogu, skupaj zagnala vzporedni kanal, namenjen računalniškim igricam, lani pa na svetovni turneji Interactive Introverts na okoli 80 šovov v 18 državah privabila na tisoče najstnikov z vseh koncev sveta, kar je bila ena največjih YouTube turnej doslej.

Komentarji: