Stoodstotna lastnika svoje blagovne znamke

Nekdanji nogometni zvezdnik je plačal 45 milijonov evrov za nakup manjšinskega deleža v Beckham Brand Holdings.
Fotografija: Zakonca Beckham sta se poročila leta 1999 in imata štiri otroke. FOTO: USA Today Sports/Reuters
Odpri galerijo
Zakonca Beckham sta se poročila leta 1999 in imata štiri otroke. FOTO: USA Today Sports/Reuters

David (44) in Victoria Beckham (45) sta postala edina lastnika podjetja, ki upravlja njune blagovne znamke ter jima prinaša bajne zaslužke. Po poročanju Financial Timesa je nekdanji nogometaš iz kluba Manchester United plačal 45 milijonov evrov podjetju XIX Entertainment group za 33-odstotni delež v Beckham Brand Holdings.

XIX Entertainment group je ustanovil podjetnik Simon Fuller, dolgoletni poslovni partner zakoncev Beckham, avtor priljubljenega resničnostnega šova Ameriški idol in nekdanji agent britanske dekliške pop skupine Spice Girls. Beckham Brand Holdings upravlja tudi blagovne znamke Victorie Beckham in nogometni klub Inter Miami FC.


Od športnika do poslovneža


David Beckham se je upokojil pred šestimi leti, dvajsetletno športno kariero pa zamenjal s podjetništvom. Nekdanji nogometni zvezdnik je ustvaril poslovni imperij z blagovno znamko, ki se je na trgu večkrat pojavila z imeni, kot sta L'Oreal in Adidas.

Deček s proletarskega severovzhoda Londona je začel kariero v ekipi kluba Manchester United, v katerem je dosegel prve velike uspehe in sloves enega od najbolj nadarjenih nogometašev na svetu. V zgodovino športa se je vpisal tudi kot član nogometne reprezentance Anglije in njen kapetan, kar je ostal do konca svetovnega prvenstva v nogometu leta 2006. Z nekdanjo pevko skupine Spice Girls sta se poročila leta 1999 in imata štiri otroke.

Preberite še:

Komentarji: