Top Gun brez inštruktorice

Zakaj Kelly McGillis tokrat ne bo ob Tomu Cruisu?
Fotografija: McGillisova živi daleč od Hollywooda. Foto Reuters
Odpri galerijo
McGillisova živi daleč od Hollywooda. Foto Reuters

Te dni so začeli snemati nadaljevanje kultnega filma iz 80. let Top Gun, v orbito je izstrelil tedaj 24-letnega Toma Cruisa, igrali so še Val Kilmer, Anthony Edwards in Kelly McGillis, zadnja fatalno inštruktorico letenja. Novico o snemanju je na instagramu objavil Cruise in ljudje se sprašujejo, ali bo poleg njega v nadaljevanju igral še kdo iz tedanje ekipe. Jasno je, da Kelly McGillis ne bo. Zdaj 60-letna McGillisova živi daleč od Hollywooda, od njega se je poslovila še v osemdesetih in nato odigrala le nekaj manjših teve in filmskih vlog.

Časopisne stolpce je zadnjič polnila pred dvema letoma, ko je doživela napad v svojem domu v Severni Karolini, odnesla jo je z lažjimi poškodbami. Z leti je igralka pridobila precej kilogramov, vendar je to niti malo ne moti, trenutno je zaposlena s projektom v seriji Stages, kar naj bi bil eden od vzrokov, da je zavrnila vabilo k nadaljevanju Top Guna. Veliko časa porabi tudi za pisanje na facebooku, večinoma kritizira ameriškega predsednika Donalda Trumpa. Vsi se strinjajo, da se za svoja leta dobro drži in da je še vedno lepa, toda vseeno si je težko predstavljati, da bi se filmski Cruise, v resnici star 55 let, na platnu čustveno ogreval za šestdesetletnico.

Ki se je leta 2010 poročila z dolgoletno prijateljico Melanie Leis. Spregovorila je o dvojnem življenju, ki ga je živela zadnja tri desetletja. Po poroki pa je izrazila »veliko olajšanje, da mi ni treba ničesar več skrivati«. Težave v zasebnem življenju je utapljala v alkoholu in mamilih, bila nekaj časa poročena z igralcem Boydom Blackom, kljub vsem tegobam, bila je tudi žrtev posilstva, pa dosegla svetovno slavo z vlogama v trilerju Priča in uspešnici Top Gun. Tam se je spoprijemala z manjšimi težavami – da bi producenti filma prikrili višino 170 centimetrov visokega Toma Cruisa, se je morala McGillisova med snemanjem nenehno sklanjati in upogibati. Bi bilo to v drugem delu prenaporno?

Komentarji: