Umrl je pevec skupine Prodigy

​Med njihovimi najbolj znanimi skladbami so Firestarter in Breathe. 
Fotografija: Pevec Keith Flint FOTO: Alessia Pierdomenico/Reuters
Odpri galerijo
Pevec Keith Flint FOTO: Alessia Pierdomenico/Reuters

Umrl je Keith Flint, pevec skupine Prodigy. Star je bil 49 let.

Danes zjutraj so ga našli mrtvega na njegovem domu v kraju Dunmow v Essexu. Policija je po poročanju BBC na njegov dom prispela po klicu zaskrbljenih ljudi. »Na žalost smo 49-letnega moškega spoznali za mrtvega na kraju. Okoliščine smrti niso sumljive,« so še dodali v izjavi za javnost.

Uradni vzrok smrti mora sicer še potrditi mrliški oglednik, vendar je tekstopisec in klaviaturist Liam Howlett, ki je ustanovil glasbeno skupino leta 1990, na uradni instagram strani skupine zapisal, da je Flint naredil samomor. »Sem totalno šokiran, prekleto jezen, zmeden in strtega srca ... R.I.P. brat.« Flint se je pred kratkim v Veliko Britanijo vrnil s turneje po Avstraliji. Maja bi moral odpotovati na turnejo po ZDA.

Prodigy: Keith Flint, Maxim in Liam Howlett FOTO: Fred Tanneau/AFP
Prodigy: Keith Flint, Maxim in Liam Howlett FOTO: Fred Tanneau/AFP


S svojo pojavo je v 90. letih prejšnjega stoletja postal eden najbolj prepoznavnih glasbenikov z Otoka. Skupini Prodigy, ki jo je leta 1990 ustanovil Liam Howlett, se je najprej pridružil kot plesalec, potem je postal njihov pevec.

Med njihovimi najbolj znanimi skladbami so Firestarter in Breathe.

Njegovo smrt so obžalovali številni glasbeniki. Ed Simmons, član glasbenega dvojčka The Chemical Brothers, je na twitterju zapisal, da je bil Flint velik mož. Predstavniki skupine Chase & Status so zatrdili, da Flintu in njegovi glasbi dolgujejo kariero, medtem ko je britanska didžejka in televizijska voditeljica Jo Whiley povedala, da je bil pevec prisrčen človek in ikoničen frontman.

Preberite še: Album tedna: The Prodigy, The Day Is My Enemy

Komentarji: