Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zanimivosti

Facebook bo uporabnikom pomagal pri iskanju sorodne duše

V Facebooku so se pri oblikovanju nove aplikacije osredotočili na to, da bodo uporabnikom pomagali pri iskanju dolgoročnih zvez, ne le priložnostnih zmenkov za eno noč.
Med uporabniki Facebooka je 200 milijonov takšnih, ki so se označili za samske. FOTO: Reuters
Med uporabniki Facebooka je 200 milijonov takšnih, ki so se označili za samske. FOTO: Reuters
A. V.
2. 5. 2018 | 12:12
7. 5. 2018 | 21:18
2:23
San Jose - Prvi mož Facebooka Mark Zuckerberg je napovedal, da bo v okviru največjega svetovnega družbenega omrežja kmalu zaživela aplikacija za zmenke. Med uporabniki Facebooka je 200 milijonov takšnih, ki so se označili za samske, podjetje pa jim želi po Zuckerbergovih besedah za razliko od Tinderja pomagati pri iskanju dolgoročnih partnerjev.

V Facebooku so se pri oblikovanju nove aplikacije osredotočili na to, da bodo uporabnikom pomagali pri iskanju dolgoročnih zvez, ne le priložnostnih zmenkov za eno noč, je v torek na letošnji konferenci F8 v San Joseju poudaril Zuckerberg.

Kot poroča francoska tiskovna agencija AFP, bodo lahko uporabniki v sklopu nove storitve ustvarili ločen profil, ki njihovi mreži prijateljev na Facebooku ne bo viden, jim bo pa družbena platforma pri iskanju partnerja pomagala s predlogi, ki bodo temeljili na skupnih točkah in znancih.


Strmoglavljenje delnic družbe Match Group


Zuckerberg je izpostavil, da se zgodba enega od treh poročenih parov v ZDA začne na spletu, med Facebookovimi uporabniki pa je okoli 200 milijonov takšnih, ki so zapisali, da so samski. Aplikacija bo brezplačna, pri njenem oblikovanju pa so se po besedah prvega moža podjetja osredotočili predvsem na zasebnost in varnost uporabnikov.

Facebook je namreč že nekaj tednov tarča številnih kritik zaradi razkritja informacij, da je britansko podjetje Cambridge Analytica zlorabilo podatke do 87 milijonov njegovih uporabnikov za prirejanje osebnih sporočil v politične namene. Tako naj bi vplivali na kampanjo o izstopu Velike Britanije iz EU kot na izid ameriških volitev leta 2016.

Facebookova napoved o vzpostavitvi aplikacije za zmenke je v torek povzročila strmoglavljenje delnic družbe Match Group, ki ima v lasti aplikacije za zmenke Tinder, Match.com in OkCupid. V trgovalnem dnevu je njihova vrednost padla za 22 odstotkov, poroča AFP.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine